Relax na betonu. Od antuky jsem si odpočinula, lebedila si po českém derby Bouzková

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Marie Bouzková má za sebou úspěšný vstup do kvalifikačních bojů v Paříži. V třaskavé české bitvě vyřadila krajanku Terezu Martincovou dvakrát 6:3. Dvacetileté tenistce pomohl při přípravě na grandslam i netradiční přechod na beton. „Trochu jsem si od antuky odpočinula, to mi určitě pomohlo,“ pochvalovala si Bouzková v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Úvodní pařížský krok má nadějná tenistka z Prahy za sebou. V ryze českém souboji uspěla po setech dvakrát 6:3, ale její vítězství se nerodilo vůbec snadno. „Byl to boj od začátku do konce. Terka (Martincová, pozn. red.) hraje dost agresivně. Snažila jsem se nekazit, hodně běhat a soupeřku také tlačit. Myslím, že jsem také dobře servírovala,“ hodnotila Bouzková vítězný duel.

České souboje bývají specifické, Bouzková se ale snažila na národnost soupeřky příliš nemyslet. „Řekla jsem si, že to budu brát jako kteroukoliv jinou soupeřku a že si z toho nebudu nic dělat. A to se vyplatilo,“ pochvalovala si v rozhovoru pro náš web.

Za klíčový moment zápasu Bouzková označila pátý gem druhého setu, ve kterém odvrátila hned pět brejkbolů. „Ten gem byl důležitý, soupeřka měla velkou šanci. Zahrála jsem dobré míče, ale měla jsem také štěstí,“ uznala. „Servis jsem si nakonec udržela, následně soupeřku brejkla a tím jsem ten zápas hodně nalomila."

Češky se v premiérovém vzájemném duely vůbec nešetřily a divákům nabídly fyzicky náročný tenis. „S blížícím se koncem zápasu byly ty výměny opravdu dlouhé a náročné,“ všimla si Bouzková.

Mladá fedcupová reprezentantka popsala také netradiční prvek v přípravě na druhý grandslam sezony. Po J&T Banka Prague Open totiž odcestovala do Španělska, kde v Monzónu odehrála turnaj na tvrdém povrchu.

„Chtěla jsem si zahrát týden na betonu, abych si srovnala údery. Trochu jsem si od antuky odpočinula. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem na tomto povrchu letos odehrála už sedm zápasů. To mi určitě pomohlo,“ přiblížila Bouzková svou přípravu na Paříž.

Právě beton je její nejoblíbenější povrch. Už i antuka se ale tenistce z Prahy dostává pod kůži. „Antuka je zde rychlejší, což mi vyhovuje, takže si tady vlastně dávám stejné cíle, jako kdyby se hrálo na betonu,“ říká.

Marie Bouzková obhajuje v areálu Rolanda Garrose účast ve druhém kvalifikačním kole. Jaké má letos ambice? „Beru to tady trochu s rezervou. Je to antuka a snažím se na sebe nedávat tlak,“ dodává závěrem. Další soupeřkou české tenistky bude Japonka Ajano Šimizuová.