Nervózní čekání Krajinoviče. Světová šedesátka se málem nedostala do hlavní soutěže Roland Garros

- Marek Bartošík

Takové nervy nechce zažít asi nikdo. Srbský tenista Filip Krajinovič (60.) figuroval ještě dvě hodiny před uzávěrkou startovní listiny Roland Garros jako první náhradník. Až v hodině dvanácté se podle očekávání odhlásil zraněný Andrej Rubljov (76.), čímž Krajinoviče zachránil od pořádného maléru.

Mohlo by se zdát, že světová šedesátka Filip Krajinovič se do hlavní soutěže Roland Garros bez problémů vejde. V polovině dubna, při uzávěrce startovních listin, však Srb figuroval až na 104. příčce, byl tak třetím náhradníkem. Přesto se ani nepřihlásil do kvalifikace.

Že posléze někdejší finalista Masters v Paříži zaznamenal na ATP turnaji v Budapešti finálovou účast, minulý týden vyhrál challenger v Heilbronnu a vyšplhal se na 60. místo v žebříčku, by mu ke startu na pařížském grandslamu nijak nepomohlo. Uzávěrka je pevně daná.

Rozhodnutí o Srbově startu na Roland Garros padlo až po očekávaném odhlášení zraněného Andreje Rubljova. Kdyby však ruský mladík své rozhodnutí o několik hodin zpozdil, nahradil by ho v hlavní soutěži šťastný poražený z kvalifikace. Z té kvalifikace, do níž se Krajinovič nepřihlásil.

Po nervózní epizodě si může sedmadvacetiletý srbský tenista vydechnout a v klidu čekat na soupeře pro první kolo. I kdyby v něm neuspěl, vydělá si 46 tisíc eur. Za triumf v Heilbronnu přitom inkasoval „pouze“ 12 250 eur.