Krejčíková se Siniakovou končí v Římě před branami finále

- Jan Havlovic

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se do finále antukového turnaje v Římě neprobojovaly. Aktuálně nejlepší deblový pár světa podlehl v sobotním semifinálovém duelu bělorusko-australské dvojici Azarenková, Bartyová za hodinu a půl hry po setech dvakrát 4:6. Český pár podlehl těmto soupeřkám již podruhé během dvou měsíců.

První dvě nejlepší deblistky světa absolvovaly v italském Římě společnou generálku na blížící se Roland Garros, kde budou obhajovat loňský grandslamový titul. Krejčíková se Siniakovou vyhrály v hlavním italském městě dva zápasy a končí před branami finále.

Česká dvojice nestačila v sobotním semifinálovém duelu na pár Azarenková, Bartyová, když prohrála za hodinu a půl hry po setech dvakrát 4:6.

Divoký první set nabídl celkem pět ztracených podání, z toho tři byly na straně českého páru. Krejčíková se Siniakovou na servisu neexcelovaly, což se projevilo i ve druhé sadě. Češky nejprve odvrátily v osmém gemu dva mečboly, avšak za stavu 4:5 si nedokázaly udržet podání a utkání ztratily.

Pro Bělorusku a Australanku to byl již druhý skalp nejlepšího deblového páru v řadě, uspěly totiž také v semifinálové řeži před dvěma měsíci v Miami. Azarenková s Bartyovou si připsaly na turnaji v Římě zároveň další skalp českých tenistek, když v osmifinále ukončily působení Barbory Strýcové.

Kateřina Siniaková se nyní přesune do Norimberku, kde bude v hlavní soutěži turnajovou dvojkou. Barbora Krejčíková má na programu kvalifikaci na Roland Garros, kam pojede s brilantní sérii patnácti vyhraných singlových duelů v řadě.