Maratonská grandslamová série končí. Isner se v Paříži neukáže

- Jan Havlovic

John Isner se po šesti letech neukáže na grandslamovém turnaji. Světová jedenáctka se musela kvůli zranění nohy odhlásit z French Open a ukončí tak svou maratonskou sérii 24 startů v řadě na grandslamových turnajích. „Uvidíme se ve Wimbledonu,“ vzkázal čtyřiatřicetiletý Američan.

Tenista s dělovým servisem stále laboruje se zraněním nohy, které si přivodil při finálovém duelu proti Rogeru Federerovi na domácí půdě v Miami. Podle prvotních odhadů mělo jít pouze o únavovou zlomeninu, ale rekonvalescence probíhá déle, než se čekalo.

John Isner byl tak nucen se odhlásit z Roland Garros. „Zranění nohy, které jsme si způsobil v Miami, mě pořád trápí, a tak není šance, abych zápolil na antuce v Paříži,“ napsal americký tenista na Twitteru.

Končí tak jeho série 24 startů v řadě na turnajích velké čtyřky. „Nejsem zvyklý vynechávat grandslamové turnaje. Během své kariéry jsem měl velké štěstí a zranění se mi často vyhýbaly,“ uvědomuje si Isner.

Big Ben, jak se Isnerovi přezdívá, se nyní naplno vrhne do rekonvalescence, aby byl připravený na travnatou sezonu. „Jsem si jistý, že budu brzy zpět. Uvidíme se ve Wimbledonu,“ dodal závěrem otec dcery Hunter Grace. Isner navíc s manželkou Madison očekávají příchod druhého potomka – tentokrát to bude syn.