Římské déjà vu. Plíšková chystá Sakkariové odplatu za loňskou prohru

- Jan Havlovc

Karolínu Plíškovou čeká v sobotu v Římě speciální duel. Světová sedmička narazí na Řekyni Marii Sakkariovou, které v loňském roce podlehla na místním turnaji ve druhém kole. Během dramatického zápasu byla Češka poškozena polskou sudí, po zápase tak dala volný průchod emocím a rozmlátila obložení umpirové židličky. Nyní se může Plíšková alespoň částečně pomstít za loňské vyřazení.

Byla z toho před rokem velká kauza, která byla probírána v médiích i několik dní po inkriminovaném zápase. Karolína Plíšková nezvládla vstřebat chybné rozhodnutí polské sudí Marty Mrozinské po míčku za stavu 5:5, 40:40 ve třetím setu.

Tenisák tehdy dopadl, dle záběru kamer, na čáru, ale umpirová zahlásila aut. Plíšková tehdy situaci těžce nesla, celé utkání nakonec prohrála a po podání ruky řecké soupeřky se agresivně pustila do obložení lavičky polské sudí.

„Nelituji toho. Neudělala jsem v tom utkání chybu a nikdy bych se takhle nechovala, kdybych k tomu neměla důvod,“ ohlédla se Plíšková nad rok starou událostí.

Úplně nevinná tehdy nebyla ani Maria Sakkariová, která měla ideální výhled a a mohla rozhodčí upozornit na chybné rozhodnutí. Řecká hráčka se tehdy bránila, že dopad míčku nepostřehla.

Nyní se přesouváme o rok později do současnosti. Los svedl do semifinálové bitvy na římském turnaji právě Karolínu Plíškovou proti Marii Sakkariové. Pro obě tenistky to bude teprve druhý vzájemný zápas, i ten druhý odehrají na římské antuce.

„Jsem si jistá, že to bude náročný duel. Plíšková bude určitě skvěle připravená. To já také, neboť obě chceme vybojovat účast ve finále,“ říkala na tiskové konferenci Sakkariová, která v pátek večer vyřadila Francouzku Mladenovicovou.

To z Karolíny Plíškové se stává specialistka na třísetové duely. Z posledních šesti duelů absolvovala hned v pěti zápasech tři sety. „Už tolik nepanikařím, když prohraji první nebo druhý set. Soustředím se na příští míček a dál bojuji. Proti Sakkariové to bude těžké, antuka její hře sedí,“ varuje česká tenisová dvojka.