Kvitovou zradilo zdraví. Boj o čtvrtfinále musela skrečovat

- Jan Vojkůvka

Večerní drama mezi Petrou Kvitovou a Marií Sakkariovou mělo být vrcholem našlapaného čtvrtečního programu na turnaji v italském Římě. A dlouho to vypadalo, že tomu tak skutečně bude. Když se česká tenistka začala nadechovat k obratu a vynutila si třetí set, zasáhlo do hry její zdraví. V rozhodujícím dějství byla nakonec nucena kvůli zranění lýtka duel skrečovat.

Kvitová se Sakkariovou sváděla tuhý boj o postup do čtvrtfinále. V prvním setu ztratila vedení 3:1 a prohrála 5:7. Ve druhé sadě naopak stejným výsledkem zvládla koncovku. Už to vypadalo, že se vše v dobré obrací. Jenže...

Pak českou hráčku zradilo zdraví. Na začátku rozhodujícího setu si prohrála obě svá podání a byla přinucena si vzít přestávku na ošetření.

Kulhající Kvitová měla problémy s poraněným levým lýtkem. Její hra tím byla silně ovlivněna, už jen kvůli zhoršenému pohybu po dvorci.

Ani pauza na ošetření však nepomohla. Kvitová sice ve čtvrté hře vybojovala brejkbol, ale prorazit Sakkariové servis se jí nepodařilo. Po dalším prohraném gemu už neviděla smysl v tom, aby se dál na kurtu trápila a přišla k síti, kde duel za stavu 5:7, 7:5, 0:4 odpískala.

Sakkariová, jež na začátku května získala svůj premiérový titul na okruhu WTA v Rabatu, a až do zápasu s Kvitovou procházela římským turnajem bez ztráty setu, si zahraje o postup do semifinále s Kristinou Mladenovicovou.