Plíšková musela otáčet. Podruhé v kariéře si zahraje římské čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková zvládla v osmifinále Italian Open vítězný obrat. V souboji s talentovanou Sofií Keninovou sice prohrávala 0:1 na sety a 0:2 ve druhé sadě, ale nakonec dokázala svou soupeřku přehrát a po vítězství 4:6, 6:4, 6:3 slaví podruhé v kariéře postup do římského čtvrtfinále.

Turnaj v Římě nepatří ani zdaleka k nejoblíbenějším Karolíny Plíškové. Startuje tu teprve popáté, třikrát z toho vypadla hned ve svém prvním zápase. Doposud pouze v roce 2017 se prokousala do čtvrtfinále a letos, ke své velké radosti, tento výsledek zopakovala.

Souboj s Keninovou se nevyvíjel vůbec dobře, a to i přesto, že dvacetiletá Američanka měla v nohách už třísetovou bitvu se svou krajankou Madison Keysovou. Jako by ale právě náročný odpolední souboj Keninové pomohl v lepším vstupu do souboje s Plíškovou.

Své vedení 2:1 s výhodou brejku využít nedokázala a naopak česká tenistka se třemi gemy v řadě dostala do náskoku o jeden brejk. Jenže od stavu 2:4 se podařilo Keninové vyhrát šest her v řadě a ujmout se vedení 6:4, 2:0.

V tu chvíli Plíšková zabrala, zpřesnila hru a začala duel pomalu, ale jistě, otáčet. Napřed srovnala na 2:2, pak sice nevyužila dva brejkboly v šestém gemu, ale vše napravila v 10. hře, kdy na returnu druhý set zakončila.

V rozhodující sadě se Američanka už prosadit na returnu nedokázala a Plíšková, jež prorazila soupeřce podání ve čtvrtém gemu, si dokráčela pro cenný postup mezi nejlepší osmičku.

Ve čtvrtfinále čeká na Plíškovou souboj bývalých světových jedniček s Victorií Azarenkovou, se kterou prohrála v dubnu na antukovém turnaji ve Stuttgartu 6:4, 3:6, 4:6.