Totální destrukce! Kvitová povolila soupeřce pouze jeden gem

- Jan Vojkůvka

Výkonu Petry Kvitové snad není, co vytknout. Ve 2. kole Italian Open dominovala a Kazašku Julii Putincevovou zničila za pouhých 54 minut 6:0, 6:1. Ušetřené síly se jí navíc velmi hodí, ještě dnes si totiž zahraje také o postup do čtvrtfinále.

Česká tenistka v souboji s Putincevovou předvedla, jak to vypadá, když hráčka na kurtu vládne. Nečelila ani jednomu brejkbolu, na podání ztratila dohromady jen šest fiftýnů a na returnu dokázala využít 5 z 11 brejkbolů.

Hned v prvním setu se Kvitové podařilo vytvořit na Putincevovou ohromný tlak a obrat ji třikrát o podání. Kazaška se zmohla na zisk pouhých sedmi fiftýnů a za 21 minut prohrávala 0:1.

I ve druhém setu byla světová pětka blízko k tomu, aby soupeřce udělila kanára. Nechybělo přitom mnoho. Ve druhé hře se totiž dostala hned ke třem brejkbolům. V jediném dramatickém gemu celého zápasu však Putincevová zabrala a absolutní blamáž odvrátila přes tři shody.

Od stavu 1:1 ovšem znovu panovala Kvitová, jež ziskem pěti her v řadě duel uzavřela.

Českou tenistku čeká po postupu do osmifinále ve čtvrtek ještě jeden zápas. Od 21 hodin vyzve Řekyni Marii Sakkariovou, která dokázala porazit Estonku Anett Kontaveitovou.