WTA

Ocenění je doma! Kvitová ovládla anketu Hráčka měsíce

- Radek Štohl

Nezanedbatelného ocenění se dočkala Petra Kvitová. Pátá tenistka světového žebříčku dvouhry uspěla v anketě o nejlepší hráčku měsíce dubna, přičemž za sebou nechala Petru Martičovou a Madison Keysovou.

Kvitové přitom k zisku ocenění stačily vyhrát čtyři zápasy. A jediný turnaj. Na konci měsíce dubna se česká hráčka zúčastnila podniku ve Stuttgartu, který poprvé v kariéře ovládla.

Během celého turnaje přišla o dvě sady. V prvním utkání potvrdila roli jasné favoritky proti aktuálně 152. tenistce světa Greetje Minnenové, s jednadvacetiletou Belgičankou si poradila 6:1, 6:4. Hned v následujícím klání však musela ukázat obrat, ve druhém zápase na podniku přehrála Anastasijí Sevastovovou 2:6, 6:2, 6:3.

Do tří setů musela Petra Kvitová také v semifinále, Kiki Bertensovou porazila 7:6(3), 3:6, 6:1, zásluhou čehož se probila do čtvrtého finále sezóny. V závěrečném duelu turnaje se utkala s Anett Kontaveitovou, na kterou vyzrála po sadách 6:3, 7:6(2), i když ve druhém setu prohrávala 1:3 a za stavu 4:5 při vlastním podání odvracela dva setboly.

Německý turnaj tak devětadvacetileté tenistce vynesl cenné ocenění, ve kterém ji nepřemohla ani Petra Martičová (titul Istanbul, semifinále Charleston) a Madison Keysovou. (titul Charleston)

V dubnu se tradičně udělovaly ceny za nejlepší úder měsíce (Iga Swiateková) a průlom měsíce (Maria Sakkariová). O finalistkách vždy rozhodla samotná WTA, vítězky zvolili fanoušci.