Vítězný vstup! Plíšková si v Římě poradila s Tomljanovicovou

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková má za sebou vítězný vstup do turnaje v italském Římě! Česká tenisová dvojka si v úterním duelu poradila s Australankou Ajlou Tomljanovicovou, kterou vyřadila za 72 minut po setech dvakrát 6:3. Plíšková si podruhé v kariéře zahraje v Římě osmifinále, ve kterém narazí na lepší z americké dvojice Keysová/Keninová.

Světovou sedmičku trápily v posledních týdnech zdravotní problémy, ale před turnajem v Římě oznámila, že je konečně zdravá. Karolíně Plíškové se povedl vstup do singlové části, když si ve dvou setech poradila s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

Česká tenisová dvojka předvedla v úterním duelu dobrý výkon na servisu, když si pomohla pěti esy a odvrátila dva ze tří brejkbolů. Plíšková hrozila také na returnu, když prolomila servis Tomljanovicové hned čtyřikrát. Celkově měla Češka hned čtrnáct brejkbolů.

Plíšková se po vyhraném prvním setu dařilo i ve druhé sadě, když rychle vedla 4:0. Tomljanovicová si poté zavolala na konzultaci svého kouče a ještě se pokoušela vrátit do zápasu. Šestadvacetiletá Australanka následně prolomila poprvé v zápase servis Plíškové, ale to bylo z její strany vše.

Turnajová čtyřka totiž další zdramatizování zápasu nedopustila a po 72 minutách utkání uzavřela. Plíšková se probojovala podruhé v kariéře v Římě do osmifinále a napravila loňské vyřazení, když se loučila po prohře od Řekyně Sakkariové hned po úvodním zápase.

Karolínu Plíškovou čeká v osmifinále souboj s americkou tenistkou. Bude to buď turnajová třináctka Madison Keysová, nebo její krajanka Sofia Keninová. Ryze americký souboj je na programu ve středu.