Kuriózní zranění! Španěl sahal po finále, po záchvatu vzteku neuhrál na podání ani gem

- Filip Lefenda

Životní turnaj má za sebou teprve devatenáctiletý Španěl Alejandro Davidovich Fokina, který došel na antukovém podniku ATP v Estorilu z kvalifikace až do semifinále. Tenista, jemuž bývá predikována zářná budoucnost, ovšem mohl pomýšlet ještě výše, v duelu s Uruguaycem Cuevasem se však kuriózně zranil.

Davidovich Fokina zdolal na portugalské antuce postupně Fratangela, Evanse, Fritze, Chardyho a Monfilse. Další cenný skalp mohl mladík, jenž si v novém vydání žebříčku ATP polepšil na 127. pozici, připsat proti zkušenému Pablu Cuevasovi, proti němuž bral první set poměrem 6:3.

Vše ale bylo zakrátko jinak. Španěl nezvládl za stavu 2:3 a 30:40 ve druhé sadě při soupeřově brejkbolu smeč a posléze ztratil podání. To jej rozlítilo natolik, že se při zlostném odpalu míče do publika zranil (na videu čas 2:02).

A výsledek? Nejen, že Davidovich Fokina prohrál i oba následující gemy a ztratil tak sadu hladce 2:6, rodák z Málagy si po zbytek zápasu neuhrál vinou bolestí již ani jeden svůj servis a mohl si tak sypat popel na hlavu – Cuevasovi podlehl 6:3, 2:6 a 2:6 a do premiérového finále na okruhu ATP se tak nepodíval.

Z titulu se nakonec v Estorilu radoval o den později Řek Tsitsipas, který ve finále přetlačil Cuevase 6:3 a 7:6(4).