1093 dní. Federer se vrací v Madridu na antuku!

- Jan Havlovic

Turnaj Mutua Madrid Open čeká v úterý večer velká událost! Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer se po třech letech vrací na antuku. Duel světové trojky s Francouzem Gasquetem bude zlatým hřebem úterního programu na centrálním dvorci Manolo Santana.

Roger Federer se v úterý představí po přesně 1093 dnech znovu v soutěžním zápase na antuce! Dvacetinásobný grandslamový šampion si pro svůj návrat na tento povrch vybral nabitý turnaj ve španělském Madridu, kde si zahraje již podvanácté a tento turnaj dokázal v minulosti třikrát vyhrát.

Světová trojka se v úterý ukáže fanouškům na centrálním dvorci Manolo Santana v duelu proti Richardu Gasquetovi. To je pro Federera více než oblíbený soupeř, neboť dokázal tohoto Francouze porazit v kariéře již osmnáctkrát. Zároveň také vyhrál ve vzájemných duelech posledních dvacet setů!

Federera může mírně strašit to, že dosud jediné dvě porážky s francouzským reprezentantem přišly právě antuce – před čtrnácti lety v Monte Carlu při vůbec prvním vzájemném střetnutí a o šest let později na turnaji v Římě.

Zkušený Švýcar nabíral v posledních týdnech síly po náročné části sezony strávené na amerických betonech. „Vím, že lidé čekají, jak mi to po úspěších na betonech půjde na antuce. Ale já si žádný tlak nepřipouštím,“ říká Federer s klidnou hlavou.

„Pokud se mi nebude dařit, pak si můžu říct, že to není takové překvapení. Pokud to bude naopak, budu z toho nadšený. Snad budu hrát kvalitní tenis,“ věří osmatřicetiletý tenista před duelem s aktuálně 39. tenistou světa.