Kvitová pomstila Strýcovou! Česká lvice pokračuje v cestě za obhajobou titulu

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vybojovala na turnaji v Madridu druhou výhru a postupuje do pošesté v kariéře na tomto podniku do osmifinále! Devětadvacetiletá tenistka vydřela postup v souboji s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, kterou udolala po bezmála dvou hodinách boje po setech 6:3 a 7:6(5). Kvitová tak pokračuje v cestě za obhajobou loňského titulu, v dalším kole narazí na lepší z dvojice Cirsteaová/Garciaová.

Česká tenisová jednička nepředvedla v pondělním souboji proti Kristině Mladenovicové ideální výkon, avšak bojovností dokázala urvat postup do osmifinále! Kvitová porazila pětadvacetiletou Francouzku již pošesté v řadě, když na madridské antuce zvítězila 6:3, 7:6(5).

Petra Kvitová vstoupila do odpoledního utkání rychlým brejkem, ale záhy o podání také přišla. Devětadvacetiletá Češka si vyčkala na šanci, která přišla v osmé hře. Kvitová si vypracovala při servisu Mladenovicové brejkbol, který využila a následně při vlastním podání uzavřela první sadu.

Druhý set nabídl o poznání vyrovnanější tenis. Kvitová se snažila hrát aktivně, avšak při rychlé hře nadělala nezvykle velký počet nevynucených chyb (v celém zápas 38, pozn. red.). Česká lvice ale přidala do svého výkonu tradičně velkou bojovnost a první sadu i přes dramatické momenty dotáhla do tiebreaku.

V něm si obě tenistky nedokázaly v úvodních osmi bodech udržet ani jednou servis. Sérii utnula až Mladenovicová, která se dostala do vedení 5:4. Od té doby však získala Kvitová tři body v řadě a pečetila postup do osmifinále!

Kvitová se probojovala na Mutua Madrid Open do osmifinále již pošesté v kariéře a pokračuje v cestě za obhajobou loňského titulu. České tenistce se navíc podařilo pomstít krajanku Barboru Strýcovou, která Mladenovicové podlehla v prvním kole.

Česká tenisová jednička bude vyhlížet soupeřku pro osmifinále, tou bude lepší z dvojice Caroline Garciaová/Sorana Cirsteaová.