Utrápené vítězství. Karolína Plíšková odvracela čtyři mečboly, pak nastartovala obrat

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková se vrátila na kurty, v Madridu se v prvním kolem ovšem spíš trápila. O tom, že zdravotní potíže stále neustoupily, svědčí i zápas s Dajanou Jastremskou. Místo, aby Ukrajinka s přehledem přejela, bojovala s ní téměř dvě a půl hodiny a čelila hned čtyřem mečbolům. O to je výhra 5:7, 7:6(5) a 6:3 cennější.

Tento týden byl pro Plíškovou hodně hektický. Na poslední chvíli se odhlásila z pražského turnaje WTA, když jí lékaři důrazně doporučili nehrát. O víkendu ovšem přišla dobrá zpráva, česká tenistka dostala zelenou k návratu na kurty.

„Karolína ve čtvrtek dobrala léky a v pátek dostala do lékaře povolení trénovat. I proto vyrazila do Madridu. Zdaleka ale není ve stoprocentní pohodě a stále cítí bolesti,“ oznámil v sobotu manažer české hráčky Michal Hrdlička.

Hned první zápas na Mutua Madrid Open ukázal, že do ideálního stavu má daleko. Co se však počítá, to je výhra.

V souboji s Dajanou Jastremskou sice v prvním setu vedla už 4:2, ale výhodu brejku neudržela. Její soupeřka srovnala na 4:4 a poté, co odvrátila v 11. hře dva brejkboly, tak hned vzápětí na returnu vybojovala úvodní dějství na své konto.

I ve druhém setu vedla Plíšková už 4:2, ale znovu Jastremská dokázala srovnat na 4:4, potvrdila svůj návrat do sady při svém podání a v desátém gemu měla na dosah vítězství. V dlouhém gemu si vypracovala hned 4 mečboly, ale ani jeden nedokázala využít a v tu chvíli o svou momentální převahu přišla.

Plíšková přes pět shod 10. hru ubojovala a prostřední set dovedla do tiebreaku, ve kterém vyhrála 7:5. V rozhodujícím setu Jastremskou už k žádnému brejkbolu nepustila a svůj obrat dokonala v osmém gemu, v němž prorazila soupeřce podání a v deváté hře zápas zakončila.