15! Krejčíková natáhla vítěznou šňůru a slaví třetí titul v řadě

- Jan Vojkůvka

To je jízda! Barbora Krejčíková pokračuje ve své fenomenální cestě za posunem do první světové stovky a natáhla vítěznou šňůru v singlových zápasech na 15! Českou tenistku nezastavila ani ve finále ve Wiesbadenu Ukrajinka Katarina Zavacká, jíž Krejčíková porazila 6:4, 7:6(2).

Palm Harbor, Pelham a Wiesbaden. Od začátku dubna Barbora Krejčíková hrála na třech antukových turnajích a ani na jednom nenašla svou přemožitelku. Své 15. vítězství v řadě zapsala na kontě ve finále německého turnaje, který je dotován 60 tisíci americkými dolary.

A co víc, Krejčíková si došla pro třetí titul v řadě bez ztráty setu! A to až do finálového souboje prohrála za celý turnaj jen 10 gemů. Až se Zavackou se na výhru trochu zapotila a na dvorci strávila přes dvě hodiny.

Začátek finále byl trochu nervózní, Krejčíková do něho vstoupila brejkem, o který hned ve druhé hře přišla. V třetím gemu však znovu prorazila Ukrajince podání a tentokrát svůj brejk potvrdila. První set následně relativně s přehledem doservírovala a drobné problémy měla jen v 10. hře, v níž musela odvracet jeden brejkbol a sadu zakončila přes třetí shodu.

Ve druhém setu mohla česká hráčka jít znovu do vedení. V páté hře však svůj brejkbol nevyužila a následně zaváhala na podání. Za stavu 2:4 ale nezačala panikařit a naopak si rychle vzala ztracené podání zpátky.

V průběhu druhého setu čelila Krejčíková dokonce setbolu v 10. hře, který se jí podařilo odvrátit a následně dovést sadu až do tiebreaku. A v něm byla opět dominantní, vyhrála 7:2 a dosáhla na 15. vítězství v řadě.

Její triumf ve Wiesbadenu se výrazně promítne i do světového žebříčku, ve kterém vystoupá na 126. místo. Pouhých 5 příček za své životní maximum.

Od dvouhry si nyní dá Krejčíková přestávku, spolu s Kateřinou Siniakovou totiž bude plnit roli nasazených jedniček na turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu.