Další těžká porážka. Strýcová v Madridu uhrála jen čtyři gemy

- Jan Vojkůvka

Jako by forma z Barbory Strýcové po debaklu v semifinále J&T Banka Prague Open vyprchala. Zkušená česká tenistka navázala na nevýrazný výkon z domácího utkání i na Mutua Madrid Open, kde prohrála s bývalou světovou desítkou Kristinou Mladenovicovou 3:6, 1:6.

Forma Strýcové na antukových turnajích byla v posledních dvou týdnech skvělá. Však si třiatřicetiletá Češka zahrála semifinále v Istanbulu i Praze. A velké šance na minimálně jedno vítězství se jí dávaly i v Madridu.

Jenže s francouzskou kvalifikantkou Kristinou Mladenovicovou, někdejší světovou desítkou, hladce prohrála.

Výkon Strýcové trochu připomínal její vystoupení v semifinále v Praze, kdy česká tenistka proti Jil Teichmannové uhrála jen tři gemy. Tentokrát získala čtyři a držet se dokázala jen na začátku utkání, kdy se jí podařilo po rebrejku srovnat na 2:2.

Hned v páté hře ovšem znovu přišla o podání a to se opakovalo i v sedmém gemu. Následně si sice vzala jeden servis zpět, ale Mladenovicová posléze opět zabrala na returnu a vyhrála první set 6:3. Ve druhém dějství pak zvítězila jednoznačně 6:1, když Strýcové prorazila podání dvakrát.

I přes brzké vypadnutí v Madridu však může být Strýcová s dosavadním průběhem antukové části sezony spokojená. Dvěma postupy do semifinále zastavila svůj propad žebříčkem a především na French Open, pokud nevyfasuje hned v prvním či druhém kole vysoko nasazenou soupeřku, může výrazně překvapit.

Z minulé sezony obhajuje Strýcová v Paříži osmifinále.