Šafářová promarnila mečboly a po boji končí. Rozlučka proběhne v sobotu

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová má za sebou tenisovou rozlučku s českými fanoušky. Dvaatřicetiletá tenistka odehrála poslední zápas na domácí půdě v rámci čtyřhry na J&T Banka Prague Open. Pětinásobná grandslamová vítězka končí v prvním kole, když s krajankou Barborou Štefkovou nestačily na japonsko-ruský pár Ninomijaová, Siziková, kterému podlehly 11:13 v supertiebreaku. Česká dvojice promarnila hned dva mečboly.

Lucie Šafářová vstoupila do letošního ročníku J&T Banka Prague Open již v úterý, avšak duel musel být kvůli tmě odložen na středu. Šafářová se Štefkovou si v dohrávce vynutily díky výhře ve druhém setu rozhodující supertiebreak, ve kterém viděli diváci na centrálním dvorci v pražské Stromovce napínavou bitvu.

Česká dvojice hnaná domácím publikem si vypracovala hned dva mečboly, avšak v klíčových momentech Šafářová se Štefkovou neuspěly. Japonka Ninomijaová společně s Ruskou Sizikovou zvládly rozhodující chvíle lépe, když v pořadí druhý mečbol úspěšně využily a po výsledku 4:6, 6:4, 13:11 postoupily do čtvrtfinále pražského turnaje.

Pro Lucii Šafářovou to byl zároveň poslední zápas před českými fanoušky, což sama tenistka avizovala již před samotným turnajem. Pětinásobná grandslamová deblová šampionka měla startovat i v singlu, ale účasti se vzdala a na divokou kartu doporučila krajanku Karolínu Muchovou.

Závěrečné rozloučení s Lucií Šafářovou proběhne v sobotu po 10:00 na centrálním dvorci před finálovým duelem dvouhry.