Strýcová musela znovu otáčet. Byla jsem ze začátku málo trpělivá, připouští

- David Soumar

V úterý musela otáčet druhý set ze stavu 1:4, tentokrát ten první dokonce z 2:5. Oba obraty ve skóre ale Barbora Strýcová zvládla a na J&T Banka Prague Open postupuje do čtvrtfinále. Tam ale svou cestu turnajem rozhodně končit nechce! „S čtvrtfinále bych spokojená určitě nebyla. Turnaj jde dál, chci znovu vyhrát,“ říká velmi odhodlaná domácí hráčka.

Pohled na světelnou tabuli u centrálního dvorce asi žádného z českých příznivců v úvodu zápasu Strýcové moc netěšil. Zvláště pak když Češka prohrávala už 2:5… Jenže Strýcová jako správná bojovnice nevzdala ani první set a nakonec ho dotáhla do úspěšného tiebreaku.  

Čím ji Slovenka Čepelová ze začátku přehrávala? „Nechtěla jsem s ní vůbec hrát dlouhé výměny, to byla chyba. Byla jsem málo trpělivá. Kouč mi pak naštěstí připomenul, jaká je moje hra. Jsem ráda, že jsem ten set zvládla, to byl klíč k výhře v zápase,“ má jasno Strýcová a přidává: „Bylo třeba prostě vyčkat na pátý nebo šestý míč a až pak zabíjet. Především v takto chladných podmínkách je třeba hrát hodně trpělivě.“

S Čepelovou hrála Strýcová naposledy (a zároveň poprvé) pravě v Praze, tři sezony nazpět. Vypjatý duel nakonec ovládla Slovenka 7:5 ve třetím setu. Má Strýcová tuhle bitvu ještě v živé paměti? „Vzpomněla jsem si na to utkání. Byl to tehdy pěkně dlouhý zápas, který jsem navíc prohrála. Hodně jsem o něm přemýšlela. Proti Jance se prostě nehraje moc dobře, hodně běhá a vše vrací.“

„Jsem ráda, že jsem druhým kolem prošla,“ pokračuje domácí hráčka. Ve čtvrtfinále narazí na 32letou Stosurovou a rozhodně před branami semifinále končit nechce. „S čtvrtfinále bych spokojená rozhodně nebyla. Turnaj jde dál, chci znovu vyhrát,“ říká odhodlaně. 

A jaký má Strýcová hlavní cíl pro letošní sezonu? Je to jednoznačně olympiáda v Riu, na kterou by se chtěla probojovat. „Olympiáda pro mě znamená strašně moc, je to takové zadostiučinění. Můžu pak být na sebe pyšná, je to nejvíc prostě. Když se tam letos dostanu, tak si ji opravdu užiji.“ Strýcová už naše barvy reprezentovala v Athénách v roce 2004, tehdy jako 18letá hráčka skončila už v prvním kole dvouhry.