Los čtyřhry J&T Banka Prague Open: Obhájkyně Peschkeová první nasazenou, Šafářová má na úvod lehčí los

- Jan Vojkůvka

Zatímco na kurtech v Praze je v plném proudu kvalifikace, v zázemí areálu pražské Sparty byla rozlosována hlavní soutěž čtyřhry. Jedničkami turnaje budou obhájkyně titulu Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou. Loučící se Šafářová má pro úvodní kolo lehčí los.

Pechkeová s Melicharovou v minulé sezoně dokráčely pro titul po suverénních výkonech v posledních třech zápasech turnaje. Pouze v prvním kole proti české dvojici Krejsové a Malečkové musel česko-americký pár jít do tří setů. Od čtvrtfinále si však bez jediného zaváhání došel pro celkové prvenství.

Letos se sice Peschkeové s Melicharovou tolik nedaří a od zisku titulu v Brisbane a osmifinále v Melbourne dokázaly vyhrát jen jeden zápas a připsaly si hned šest porážek, ale v Praze budou patřit mezi hlavní favoritky. K tomu je předurčuje i pozice nasazených jedniček, díky níž si zahrají v úvodním kole proti papírově slabší dvojici Knollové (SUI) a Kruničové (SRB).

Ve čtvrtfinále by se mohly potkat s česko-švédskou dvojicí Renata Voráčová a Cornelia Listerová, jež si v prvním kole zahrají s Brazilkami Haddad Maiaovou a Stefaniovou.

Pozici nasazených trojek budou na J&T Banka Prague Open plnit Barbora Strýcová s Markétou Vondroušovou, které si zahrají proti japonsko-australské dvojici Katová, Sandersová.

Končící Lucie Šafářová, jež bude hrát po boku Barbory Štefkové, se v prvním kole vyhnula nasazeným soupeřkám a do turnaje vstoupí zápasem proti Japonce Ninomijaové a Rusce Sizikovové. Ve čtvrtfinále by na českou dvojici mohlo čekat derby s Denisou Allertovou a Terezou Smitkovou. K tomu je ale potřeba, aby české divoké karty porazily americko-mexickou dvojici Krawczyková, Olmosová, které jsou čtvrté nasazené.

Na turnaji bude díky divoké kartě startovat i Marie Bouzková. Spolu s Nizozemkou Evou Wacannovou narazí na nasazené dvojky Šuko Aojamaovou (JPN) a Abigail Spearsovou (USA).

Los čtyřhry na J&T Banka Prague Open
PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) [1] – Knollová (SUI), Kruničová (SRB)
Listerová (SWE), VORÁČOVÁ – Haddad Maiaová, Stefaniová (BRA)
Krawczyková (USA), Olmosová (MEX) [4] – ALLERTOVÁ, SMITKOVÁ [WC]
ŠAFÁŘOVÁ, ŠTEFKOVÁ – Ninomijaová (JPN), Sizikovová (RUS)

Kalinská (RUS), V. Kužmová (SVK) – Rosolská, Swiateková (POL)
Katová (JPN), Sandersová (AUS) – STRÝCOVÁ, VONDROUŠOVÁ [3]
Honová (AUS), Teichmannová (SUI) – Jakupovičová (SLO), Kaniaová (POL)
BOUZKOVÁ, Wacannová (NED) [WC] – Aojamaová (JPN), Spearsová (USA) [2]