Kanár odstartoval parádní obrat! Strýcová v Istanbulu pomstila krajanku a je v semifinále

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová si po bezmála deseti měsících zahraje na okruhu WTA v semifinále! Třiatřicetiletá česká tenistka zvládla napínavou čtvrtfinálovou bitvu proti devatenáctileté Kazašce Jeleně Rybakinové, přemožitelce Kateřiny Siniakové z prvního kola, kterou porazila po vynikajícím obratu po setech 0:6, 7:6(6), 6:0! Semifinálovou soupeřkou Strýcové může být Markéta Vondroušová, ta ale nejprve musí zvládnout duel proti Španělce Arruabarrenové.

Barbora Strýcová absolvovala v Istanbulu již dva náročné třísetové zápasy a ani její třetí duel na turnaji nebyl výjimkou. Zkušená tenistka musela absolvovat rozhodující set také v páteční bitvě.

Vstup bývalé české fedcupové reprezentantky do čtvrtfinálového utkání proti Jeleně Rybakinové nebyl vůbec ideální. Strýcová se nemohla dostat do hry a rychle prohrávala. Za stavu 0:4 měla k dispozici brejkbol, avšak ten neproměnila a Kazaška Rybakinová uštědřila bývalé světové šestnáctce kanára.

Zpackaný první set byl pro Strýcovou impulsem ke zlepšení. Třiatřicetiletá tenistka vyrovnala ve druhé sadě hru a dovedla zápas až do tiebreaku. V něm promarnila za stavu 6:5 setbol, avšak hned záhy si vypracovala v pořadí druhý, který také využila.

Rozjetá Strýcová odvrátila hned na začátku rozhodujícího setu dva brejkboly a mohla začít její spanilá jízda! Češka získala nad teprve devatenáctiletou soupeřkou hned šest gemů v řadě a kanárem pečetila postup do semifinále!

Strýcová se podívá do mezi nejlepší čtyřku poprvé od loňského červnového turnaje v Birminghamu. V boji o finále narazí na krajanku Markétu Vondroušovou, která zvládla s přehledem čtvrtfinálový souboj proti Španělce Arruabarrenové (6:1, 6:2).