Obhajoba se nekoná. Plíšková končí ve Stuttgartu již po úvodním zápase

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková neobhájí loňský titul na Porsche Tennis Grand Prix. Česká tenisová dvojka nestačila ve svém úvodním duelu antukové sezony na Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Plíšková v souboji dvou bývalých světových jedniček ztratila dobře rozehraný duel, když prohrála po setech 6:4, 3:6 a 4:6. Sedmadvacetiletá česká tenistka se nyní přesune do Prahy, kde se představí na J&T Banka Prague Open.

Karolína Plíšková si poprvé v této sezoně vybrala na turnaji slabší chvilku. Až do Porsche Tennis Grand Prix zvládla světová čtyřka v letošní sezoně na každém turnaji vždy alespoň dva úvodní dva zápasy. Na kvalitně obsazeném podniku ve Stuttgartu končí již po prvním zápase.

Sedmadvacetiletá Plíšková nezvládla čtvrteční večerní duel, když v souboji bývalých jedniček nestačila na Bělorusku Viktorii Azarenkovou, které podlehla po více než dvouhodinové bitvě po setech 6:4, 3:6 a 4:6.

Česká fedcupová reprezentantka zvládla úvodní set na jedničku, avšak ve druhé sadě se trápila na podání. Plíšková přišla hned třikrát o svůj servis a o vítězce musel rozhodnout až třetí set.

V něm měla pevnější nervy Azarenková, která musela v průběhu setu odvracet tři brejkboly české hráčky, ale krizovou situaci zvládla. Běloruska zaútočila v desáté hře, ve které během servisu Plíškové rozhodla o své výhře.

Azarenková se tak postarala o velké překvapení a celkově počtvrté v kariéře vyzrála na Karolínu Plíšková. Česká tenistka tak neobhájí ve Stuttgartu loňské vítězství a v žebříčku WTA přijde o celkově 469 bodů.

Plíšková se poprvé v kariéře loučí na Porsche Tennis Grand Prix již po úvodním zápase. Světová čtyřka se nyní přesune do Prahy, kde bude turnajovou jedničkou na J&T Banka Prague Open.