Změna! Kristýna Plíšková v Praze do kvalifikace nemusí, z odhlášení Rusky těží i další Češka

- Filip Lefenda

České zastoupení v hlavní soutěži domácího J&T Banka Prague Open se ve čtvrtek rozrostlo o další jméno. Po odhlášení Rusky Rodinové pronikla mezi elitní startovní pole předloňská finalistka Kristýna Plíšková.

Plíšková, která bude v Praze obhajovat loňské čtvrtfinále, měla původně startovat v kvalifikaci, vinou zdravotních problémů se však v hlavním městě nepředstaví Jevgenija Rodinová z Ruska, což dvojčeti úspěšnější Karolíny nahrálo do karet.

Hráčka, jíž aktuálně náleží v žebříčku WTA 86. pozice, se naposledy představila na antukovém podniku ve švýcarském Luganu, kde došla před dvěma týdny do semifinále. Na J&T Banka Prague Open si Kristýna Plíšková zahraje počtvrté v kariéře, přičemž jejím maximem je finále z roku 2017. Tehdy Češka rozehrála souboj o titul povedeně, když Němce Barthelové povolila v úvodním setu jen dva gemy, duel však do vítězného konce nakonec nedotáhla.

I nadále pak platí, že do kvalifikace zasáhne sedm českých hráček. Z odhlášení Rodinové totiž těží také další domácí hráčka Anastasia Zarycká. Ta v boji o hlavní soutěž doplní šestici Muchová, Bouzková, Smitková, Martincová, Allertová a Štefková.

Kvalifikace startuje v areálu pražské Sparty tuto sobotu, hlavní soutěž vypukne o dva dny později.