Nepříjemnost v Sarasotě. Tenistovi na challengeru vykradli šatnu

- Jan Vojkůvka

Hodně nepříjemný zážitek má za sebou z účasti na challengeru v americké Sarasotě Argentinec Andrea Collarini. Sice dosáhl nejlepšího výsledku v této sezoně, když postoupil do semifinále, ale v průběhu týdne musel řešit krádež svých věcí, jež odcizil neznámý muž přímo ze šatny.

K incidentu došlo po utkání třetího kola, ve kterém Collarini porazil sedmého nasazeného Bjorna Fratangela. Zatímco si šel vyjednat termín u fyzioterapeuta, dopustil se osudné chyby, když šatnu nezamkl.

Podle svých slov ponechal svou tašku bez dozoru zhruba dvě minuty a po návratu do šatny načapal muže, který z jeho tašky odnášel špinavé oblečení. Šokovaný Argentinec ho sice přinutil věci odložit a odejít, jenže poté zjistil, že mu chybí většina vybavení. Mezitím muž z místa utekl.

„Snažil jsem se ho chytit, ale bohužel parkoviště bylo hned vedle šatny, takže už byl pravděpodobně schovaný v autě,“ napsal na sociální sítě okradený tenista. Zvláštní na celé situaci bylo, že muž, kterému podle Collariniho mohlo být kolem padesáti let, měl na sobě turnajové označení a vydával se tak za jednoho z pořadatelů.

„Nikdo tu osobu neznal. Někteří hráči mi řekli, že se jich ptal, jestli se s nimi může vyfotit a měl portugalský přízvuk,“ pokračoval Collarini. Na svém Twitteru dokonce zobrazil obrázky muže (v bílém tričku), který se měl dopustit krádeže.

Collarinimu se z šatny ztratily hned tři rakety, přičemž po turnajích jezdí pouze s pěti raketami. Jak sám podotkl, dvě měl naštěstí ve svém autě. Dále se ztratila dvě trička, dvoje trenýrky, dvě kšiltovky a balíček 25 potítek.

Co však Collariniho zaskočilo ještě více, byl nezájem pořadatelů situaci řešit.

„Šel jsem okamžitě za organizátory turnaje, abych je požádal o pomoc. Jediné, co udělali, bylo, že se prošli kolem kurtů, jako by tím mohli zloděje najít. Žádal jsem je, aby uzavřeli areál, a prověřili každého, kdo chtěl odejít. Ale nikdo nic neudělal,“ štvalo Collariniho.

Dále si stěžoval na to, že u šaten nebyla ochranka a také ho štval fakt, že venkovní kamery byly zrovna v tu dobu vypnuté. „Nikdo z organizátorů za to nevzal zodpovědnost, ačkoliv mají povinnost zajistit nejen vstup do budovy, ale nikoho neoprávněného nesmí pouštět k šatnám.“

Aktuálně 304. hráč světa, jenž rozhodně nemá peníze na rozhazování, sice kontaktoval policii, ale to mu nejspíš ztracené vybavení nevrátí. „Odjíždím jen se dvěma raketami, což bude mít dopad na můj trénink a další zápasy. Je ostuda, že se takové věci mohou stát na profesionálním turnaji. Přitom by se tomu dalo vyhnout, pokud by byl dodržován požadovaný stupeň zabezpečení, který stanovují pravidla ATP,“ dodal Collarini.