WTA

Bojovnice Strýcová! V Istanbulu vydřela postup po třech hodinách

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová znovu ukázala srdce bojovnice! Plzeňská tenistka si připsala v Istanbulu teprve pátou výhru v sezoně, když vydřela postup v souboji se Slovenkou Viktorií Kužmovou, kterou udolala za dvě hodiny a 44 minut po setech 5:7, 7:5 a 6:4. Strýcová narazí v osmifinále na Rumunku Cirsteaovou.

Strýcová nezažila ideální vstup do sezony, když první tři měsíce zakončila s bilancí čtyř výher a sedmi porážek. Dvaatřicetiletá tenistka by ráda nelichotivou bilanci napravila na antuce. A právě na tomto povrchu uspěla hned v prvním utkání!

Bývalá česká fedcupová reprezentantka se poprvé v kariéře představila na turnaji v Istanbulu, kde v prvním kole změřila síly se Slovenkou Kužmovou. Česko-slovenský souboj trval bezmála tři hodiny a k vidění byla třísetová bitva.

Místo v osmifinále si nakonec zajistila Barbora Strýcová, která o dvanáct let mladší slovenskou soupeřku udolala po setech 5:7, 7:5 a 6:4.

Česká tenistka byla však blízko vyřazení, když ve druhé sadě prohrávala již 4:5 a Kužmová šla podávat do zápasu. Strýcová v klíčovém momentu zabrala a třemi gemy v řadě si vynutila rozhodující set. Třetí sadu měla opět lépe rozehranou Kužmová, která soupeřku brejkla v pátém gemu. Strýcová však díky bojovnému výkonu ztrátu smazala a v desáté hře rozhodla o svém vítězství při podání dvacetileté Slovenky.

Třiatřicetiletá Strýcová si tak připsala teprve pátou letošní výhru a při premiérové účasti si v Istanbulu zahraje osmifinále. V něm narazí na Rumunku Soronu Cirsteaovou, kterou vyzve poprvé v kariéře.