Další ztráty pro Stuttgart. Z turnaje se odhlásily dvě grandslamové šampionky

- Jan Vojkůvka

Turnaj ve Stuttgartu ještě před začátkem hlavní soutěže počítá další ztráty hvězdných tenistek. V úterý, před začátkem hlavní soutěže, se z německého antukového podniku odhlásily grandslamové šampionky a bývalé světové jedničky Simona Halepová a Garbine Muguruzaová.

Úřadující vítězka French Open, Simona Halepová, se zranila během fedcupového utkání proti Francouzkám. Kvůli bolestem kyčle se raději ze Stuttgartu odhlásila, než aby riskovala případné zhoršení svého stavu před velkými turnaji v Madridu, Římě a především Paříži.

„Stalo se to v prvním setu proti Garcíaové, když jsem upadla,“ popisovala na tiskové konferenci současná světová dvojka. „Cítila jsem od té chvíle bolesti v kyčlích. Pokud nejsem stoprocentní, nechci chodit na kurt. Jsem také vyčerpaná psychicky, jelikož jsem ze sebe vydala ve Fed Cupu všechno,“ přiznala Rumunka, jejíž dva body na postup do finále nestačily.

„Teď si chci hlavně odpočinout a dát se dohromady. Mám před sebou dvoutýdenní pauzu, což je dostatek času,“ podotkla sedmadvacetiletá hráčka, jež se vydá domů do Rumunska, kde načerpá síly před vrcholy oblíbené antukové sezony.

Kromě Halepové se z turnaje odhlásila také dvojnásobná grandslamová šampionka Garbine Muguruzaová. Ta bude ve Stuttgartu chybět poprvé od roku 2014 kvůli žaludečním problémům. Rovněž Muguruzaová hrála o víkendu Fed Cup, ale v duelech s Belgičankami si připsala dvě porážky. Až v rozhodující čtyřhře po boku Suarezové Navarrové pomohla Španělsku vyhrát barážové utkání.

Stuttgart přišel už o čtyři hráčky z hlavní soutěže. Kromě Halepové s Muguruzaovou se už minulý týden odhlásily členky elitní desítky Elina Svitolinová a Sloane Stephensová.