Plíšková: Finále? Bude těžké, ale půjdu si ho užít

- Daniel Kubelka, Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Karolína Plíšková má krátce před startem US Open skvělou formu. Na turnaji v americkém Cincinnati dokráčela již do finále, když v sobotním semifinále přehrála světovou trojku Garbine Muguruzaovou hladce ve dvou setech!

„Myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsem tu odehrála. I čtvtfinále bylo těžké utkání, ale dnes (v sobotu) to bylo jiné. Jiný zápas, jiná soupeřka, rozdílné podmínky na kurtu. Jsem nadšená z toho, jak jsem si s tím poradila,“ okomentovala Plíšková své pocity krátce po skončení zápasu v rozhororu pro WTA.

Pro obě hráčky nebylo semifinále štědře dotovaného podniku jejich prvním vzájemným setkáním. Plíšková před zápasem držela pozitivní bilanci dvou výher oproti jedné porážce, přičemž obě vítězství nad Španělkou získala na tvrdém povrchu. Tedy na stejném podkladu, jako se hraje právě v Cincinnati.

„Už jsme se spolu párkrát potkaly, hraje podobným stylem jako já. Bylo ale poněkud větrno, což bylo pro nás obě poněkud obtížnější,“ naznačila sedmnáctá hráčka světového žebříčku, že poslední vzájemný duel ovlivnily také podmínky na kurtu.

Čtyřiadvacetiletá Češka, si stejně jako v předchozích zápasech, i v sobotu pomáhala razantním servisem. Na své konto si připsala hned pět es a v této statistice se v letošní sezoně dostala již přes hodnotu čtyři sta.

„Už jsem to zaslechla. Servis je důležitou součástí mé hry, jsem ráda, že mi funguje. Věřím, že to tak bude i ve finále,“ naznačila mladší ze sesterské dvojice Plíškových, že i v závěrečném duelu proti světové dvojce Kerberové se bude na svou silnou zbraň hodně spoléhat.

Pro Karolínu Plíškovou bude nedělní finále v Cincinnati třetím pokusem o zisk trofeje pro vítězku turnaje. Zatímco v Birminghamu naše tenistka uspěla, na dalším travnatém podniku v Eastbourne nikoliv. Ať už nedělní finále dopadne jakkoliv, na pocitech rodačky z Loun už se toho asi moc nezmění.

„Je to úžasné. Před začátkem turnaje jsem vůbec nemyslela na to, že bych se mohla dostat až do finále a teď v něm jsem. Stát se může cokoliv. Jsem spokojená se svým výkonem. Odpočinu si, užiju si semifinálovou výhru a připravím se na finále.“

Ústředním motivem finále však nebude snaha Karolíny Plíškové o zisk druhého titulu v sezoně. Její soupeřka Angelique Kerberová se totiž v případě vítězství může poprvé v kariéře stát světovou jedničkou. Jak se bude na náročný zápas aktuální česká dvojka připravovat?

„Určitě to bude těžký zápas. V tuto chvíli hraje asi nejlepší tenis na okruhu. S Angelique už jsem hrála a dokázala jsem ji porazit (Plíšková hrála s Kerberovou šestkrát, dvakrát ji porazila – pozn. redakce) . Bude to opravdu náročné utkání, nehledě na to, kdo vyhraje. Moc se na finále těším. Může se v něm stát cokoliv a já si ho půjdu užít,“ řekla Plíšková na závěr interview.