Trojice Češek zná v Istanbulu soupeřky. V deblu budou startovat české semifinalistky z Austrálie

- Jan Havlovic

Na antukovém turnaji v Istanbulu se v tomto týdnu představí hned čtyři české tenistky! V singlu budou zápolit Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová, které se v neděli dozvěděly soupeřky pro první kolo. Do čtyřhry zasáhne ještě Renata Voráčová.

Nejvýše nasazenou hráčkou bude z českých tenistek Kateřina Siniaková, která je na letošním Istanbul Cupu turnajovou sedmičkou. Světová deblová jednička se v úvodním kole postaví nebezpečné Slovence Viktorii Kužmové, kterou vyzve vůbec poprvé v kariéře.

Siniaková startuje v Istanbulu podruhé v kariéře a bude útočit na teprve třetí výhru v hlavní soutěži turnaje WTA v tomto roce.

Premiéru si na tomto turnaji naopak odbyde Markéta Vondroušová, která do Turecka dorazí z Prostějova, kde pomohla českému fedcupovému týmu k udržení mezi elitou. Devatenáctiletá tenistka bude v prvním kole čelit nasazené pětce Australance Alje Tomljanovicové.

Těžkou protivnici schytala při losu také Barbora Strýcová. Zkušená třiatřicetiletá tenistka narazí na turnajovou trojku Italku Camilu Giorgiovou. Obě tenistky se utkají celkově počtvrté, přičemž ve dvou případech uspěla česká tenistka. Favoritkou však bude Giorgiová, která vyhrála dosud poslední vzájemný duel v loňském roce na J&T Banka Prague Open.

Strýcová s Vondroušovou se společně představí také ve čtyřhře. Semifinalistky letošního Australian Open obnoví spolupráci týden před J&T Banka Prague Open, kde si společně rovněž zahrají. Český pár čeká v zápase prvního kola souboj s rusko-kazašskou dvojici Kuděmetovová, Voskobojevová.

Do čtyřhry se přihlásila také Renata Voráčová, která bude v Istanbulu zápolit po boku tradiční parťačky Švédky Listerové. Česko-švédský pár bude čelit třetí nasazené dvojici Baraové a Buzarnescuové z Rumunska.

1. kolo dvouhry
Kateřina Siniaková (41.) – Viktoria Kužmová (SVK, 45.)
Markéta Vondroušová (49.) – Alja Tomlajnovicová (AUS, 39.)
Barbora Strýcová (48.) – Camila Giorgiová (ITA, 31.)

1. kolo čtyřhry
Vondroušová, Strýcová – Kuděrmetovová, Voskobojevová (RUS/KAZ) 
Voráčová, Listerová (SWE) – Baraová, Buzarnescuová (obě ROU)