Plíškové hrozí ve Stuttgartu bývalé světové jedničky. Šafářová bude hrát čtyřhru

- Jan Havlovic

Hlavní soutěž letošního ročníku antukového podniku ve Stuttgartu byla v sobotu odpoledne rozlosována. Mezi hlavní aspirantky na titul patří Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou, které mají coby nasazené hráčky v prvním kole volný los. Do hlavní soutěže by mohla ještě proniknout Tereza Smitková, která bojuje v kvalifikaci. Do čtyřhry zasáhne Lucie Šafářová, která dostala s Ruskou Pavljučenkovovou od pořadatelů divokou kartu!

Dvě nejlepší české tenistky čeká v příštím týdnu vstup do antukové sezony. Petra Kvitová i Karolína Plíšková přijíždí do německého Stuttgartu v poměrně odlišných rolích.

Petra Kvitová v loňském roce skončila ve Stuttgartu hned v prvním kole, a tak by si v Porsche Areně mohla připsat důležité body do žebříčku WTA. Světová trojka totiž bude za dva týdny obhajovat titul v Madridu, navíc přijde o body za výhru na J&T Banka Prague Open, kde v tomto roce nebude startovat.

To Karolínu Plíškovou čeká v příštím týdnu ve Stuttgartu obhajoba celkových 470 bodů za loňské vítězství. Před světovou čtyřkou tak stojí v nabité konkurenci těžký úkol.

Hned v úvodním zápase bude Plíšková čelit těžké protivnici. Čtvrtá nasazená bude vyhlížet soupeřku pro osmifinále, ta vzejde ze souboje dvou bývalých světových jedniček – Španělky Muguruzaové a Bělorusky Azarenkové.

Volný los má v prvním kole rovněž Petra Kvitová, která si bude muset na osmifinálovou soupeřku počkat. Světová trojka by mohla narazit na Dominiku Cibulkovou, Slovenku startující na divokou kartu čeká souboj s jednou z úspěšných kvalifikantek.

Tou by klidně mohla být i Tereza Smitková. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka úspěšně zápolí v kvalifikaci a v pondělí bude usilovat o postup hlavní soutěže.

Ve Stuttgartu zasáhne do čtyřhry Lucie Šafářová, která měla původně startovat i ve dvouhře, ale musela se odhlásit kvůli účasti v barážovém klání Fed Cupu proti Kanadě. Dvaatřicetiletá tenistka si tak zahraje alespoň čtyřhru po boku Rusky Pavljučenkovové. Česko-ruský pár dostal od pořadatelů divokou kartu a v prvním kole narazí na ukrajinské sestry Kičenokovy.

Nasazenými jedničkami budou na tomto turnaji Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou. V prvním kole změří síly s chorvatsko-rumunskou dvojicí Juraková, Olaruová. 

Kompletní los dvouhry najdete ZDE.
Kompletní los čtyřhry najdete ZDE