Rameno stále zlobí. Šarapovová nebude startovat ani na oblíbeném turnaji ve Stuttgartu

- Filip Lefenda

Na soutěžních kurtech se neobjevila od konce ledna, nyní se její návrat opět odkládá. Někdejší světová jednička a vítězka pěti grandslamů Maria Šarapovová se odhlásila ze svého oblíbeného antukového turnaje ve Stuttgartu.

Dvaatřicetiletá Ruska není poté, co v únoru podstoupila operaci ramena, stále fit. „Dělám pokroky, ale ještě nejsem připravena hrát na té nejvyšší úrovni,“ přiznala žena, která se letos představila pouze na třech akcích – v Šen-čenu, Melbourne a doma v Petrohradu. Hned ze dvou z nich přitom musela vinou zdravotních problémů odstoupit.

„Všem skvělým německým fanouškům, kteří mě do Stuttgartu jezdí každoročně podporovat, se opravdu omlouvám,“ vzkázala vítězka z let 2012 až 2014, která s bolavým pravým ramenem laboruje už od roku 2008.

Na prestižním halovém podniku, který v Německu odstartuje v pondělí 22. dubna, naopak nebudou chybět nejlepší Češky Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou. Vítězka si ze Stuttgartu odveze mimo jiné zbrusu nový sportovní vůz titulárního sponzora, kterým je automobilka Porsche.