Žena dvou tváří. Nejsem šílená, tvrdí běloruská ranařka

- Filip Lefenda

Zachovat si na kurtu důležitou tvář a být maximálně soustředěná na každý míč – to je klíč k úspěchu aktuální světové desítky Aryny Sabalenkové. Běloruská ranařka, jež letošní ročník zahájila titulem z Šen-čenu, je ale dle svých slov ženou dvou rozdílných osobností.

„Je to, jako bych byla dva úplně odlišní lidé,“ hovořila dvacetiletá tenistka o jejich proměnách na kurtu a mimo něj. „Na dvorci se nemohu smát. Musím být soustředěná a vážná, abych mohla hrát svůj nejlepší tenis,“ přiznala.

Mimo zápasy ale prý její poněkud přísnější výraz nespatříte. „Když jsem z kurtu pryč, snažím se pořád usmívat a relaxovat. Nejsem šílená, prostě jako normální člověk,“ upřesnila Sabalenková, jíž vede z trenérské pozice někdejší ruský profesionál Dmitrij Tursunov.

A i ten dostává od ženy, jež byla loni vyhlášena nejlepším nováčkem roku, občas pěkně zabrat. „Jsou chvíle, kdy jsem během naší spolupráce rozjetá, nadšená. Jindy mu na rovinu řeknu, že ho nechci poslouchat. Musím na tom ještě zapracovat,“ zakončila odlehčené povídání majitelka zatím tří titulů z okruhu WTA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Semifinal day? @formula_tx

Příspěvek sdílený Aryna Sabalenka (@sabalenka_aryna),Úno 1, 2019 v 11:16 PST