Mladenovicová najala hvězdného trenéra, který stál u zrodu světové jedničky

- Jan Vojkůvka

Poprvé Kristina Mladenovicová spolupráci s trenérem Saschou Bajinem vyzkoušela během turnaje v Miami. Tehdy se jednalo o neoficiální konzultaci, kdy byl Bajim nápomocný v roli rodinného přítele. Před antukovou částí sezony, do níž Mladenovicová teprve vstoupí, se však Bajin stal plnohodnotným koučem bývalé světové desítky.

Cíle Mladenovicové a Bajina jsou jasné. Pozvednout hru Francouzky zpět na úroveň, kdy se jí na přelomu v roce 2017 podařilo vystoupat na 10. místo světa, a to i přes pozdější velmi bídnou formu, kdy prohrála 15 zápasů v řadě. Předchozí průběh sezony 2017 ji však dostal na dosavadní kariérní maximum.

Od té doby Mladenovicová tápe a propadla se rankingem až na současné 66. místo světa. V roce 2018 zaznamenala zápasovou bilanci s 24 výhrami a 29 porážkami. I letos má bilanci negativní, když dosáhla na 5 vítězství a 9 proher.

„Vítej v týmu, trenére!“ napsala Mladenovicová na svůj Instagram, čímž oznámila oficiální angažování Bajina.

Sascha Bajin má za sebou výbornou práci u Naomi Ósakaové, kterou dovedl ke dvěma titulům na grandslamech a k postu světové jedničky. O to větší senzací bylo, když Japonka ukončila se svým trenérem ukončila po vítězství v Melbourne spolupráci.

Toho pětadvacetiletá Mladenovicová nakonec využila a věří, že s Bajinem pozvedne svou singlovou kariéru a vydá se zpět do širší tenisové špičky.

Bajin během kariéry patřil do týmů Sereny Williamsové či Victorie Azarenkové, se kterými trénoval jako tzv. hitting partner. Poté se připravoval s Dánkou Caroline Wozniackou. Plnohodnotnou práci trenéra dostal až u Ósakaové, se kterou spolupracoval od roku 2017. Jejich spolupráce vedla k hernímu vzestupu Ósakaové a zisku první velké trofeje na WTA Premier Mandatory v Indian Wells 2018. Následovaly zmíněné grandslamové úspěchy a posun do čela žebříčku.

V minulé sezoně získal také ocenění trenéra roku na okruhu WTA.