Kanadská tenisová kometa si vytyčila obří cíl! Bude pokračovat v raketovém vzestupu?

- Jan Havlovic

Felix Auger-Aliassime předvedl raketový vpád do elitní světové stovky a aktuálně je již ve čtvrté desítce světového žebříčku. Kanadská tenisová kometa má však daleko vyšší cíle! „Příští rok se chci usadit v elitní desítce,“ vytyčil si osmnáctiletý tenista ambiciózní cíl.

Mezi největší překvapení dosavadního průběhu letošní tenisové sezony můžeme jednoznačně zařadit výkony Felixe Augera-Aliassima. Osmnáctiletý Kanaďan zazářil především na turnaji v Miami, kde prošel z kvalifikace až do semifinále.

Díky premiérové semifinálové účasti na turnaji Masters zaznamenal obrovský žebříčkový posun, když se dostal na 33. příčku. Auger-Aliassime se tak stal nejmladším hráčem na tak vysoké pozici od dob Lleytona Hewitta a Rafaela Nadala.

Zářící tenisová kometa plánuje další žebříčkový progres. „Chci pokračovat v této pohádkové cestě. Hlavním cílem pro další sezonu je usadit se v elitní desítce,“ prozradil mladý Kanaďan v rozhovoru pro Radio Canada.

Pokud bude oslnivá forma Augera-Aliassima pokračovat i na antuce, je možné, že se do elitní desítky klidně dostane již letos. Držitel čtyř titulů z okruhu Challenger Tour má v antukové sezoně nabitý program.

Před French Open odehraje turnaje v Monte Carlu, Barceloně, Madridu, Římě a Lyonu.