Deník moderního tenisty. Garín ukončil chilský půst, zaujal však i něčím jiným

- Marek Bartošík

Chile se dočkalo. Poprvé od roku 2009 má vítěze ATP turnaje. Je jím dvaadvacetiletý Cristian Garín, který triumfoval na antukovém turnaji kategorie ATP 250 v Houstonu. Následovník Fernanda Gonzáleze či Nicoláse Massúa však zaujal nejen svým tenisovým uměním, ale i poněkud netradičním chováním po konci utkání.

Viña del Mar 2009. To byl dosud poslední ATP turnaj, na němž triumfoval chilský tenista. Fernando González tehdy na domácí antuce přehrál Josého Acasusa.

Na dalšího vítěze ATP podniku si musela na mapě nezvykle protáhlá země z Jižní Ameriky počkat dlouhých deset let. V Houstonu půst konečně přerušil Cristian Garín.

Dvaadvacetiletý chilský mladík měl z životního triumfu velkou radost. Po proměněném mečbolu padl na antuku a posléze se přátelsky objal se svým protivníkem Casperem Ruudem.

Před slavnostním ceremoniálem se odebral na lavičku, kde čekal na to, až obdrží trofej. Volnou chvíli si zkrátil aktivitou na chytrém telefonu.

„Je pochopitelné, že musíte informovat skupinový chat, když vyhrajete svůj první ATP titul,“ poznamenali v nadsázce správci instagramového účtu Tennis TV.

Jedno je jisté. V současnosti je použití smartphonů stále častější. Na podobné obrázky si tedy budeme muset zvyknout.

Pokud by Garín opravdu psal zprávu do skupinového chatu, vypadala by asi takto: „Ahoj kamarádi. Právě jsem vyhrál ATP turnaj na antuce v Houstonu a jsem dojatý! V žebříčku se posunu ze 73. na 47. místo, což je moje nové maximum. V letošním pořadí jsem dokonce šestadvacátý, dařilo se mi totiž i v São Paulu.“