Ztráta pro Kanadu před baráží? Týmová dvojka si vzala pauzu od tenisu

- Jan Vojkůvka

Rychlá vyřazení v Indian Wells a Miami přinutila kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou k razantnímu kroku. Po odhlášení z turnaje v Monterrey si vzala podle dostupných informací od tenisu pauzu, aby se dala zdravotně dohromady.

Fedcupová baráž mezi Českou republikou a Kanadou, která se bude hrát 20. a 21. dubna, se tak dost možná odehraje bez Bouchardové, která je za Biancou Andreescuovou kanadskou dvojkou.

Spekulacím nahrává fakt, že se pětadvacetiletá hráčka odhlásila i tento týden z turnaje v Bogotě a nefiguruje ani v listinách na podniky v Madridu a Římě. Dle informací, které přinesl web tennis.life se Bouchardová nepřihlásila ani na žádný jiný turnaj před grandslamem v Paříži.

Bouchardová prohrála od lednového čtvrtfinále v Newportu pět z posledních šesti zápasů a její snaha o vzestup žebříčkem se zastavila na 77. místě. Bývalá světová pětka přitom zkraje sezony věřila, že právě tento rok bude přelomovým v její snaze o návrat do světové špičky.

Podle webu news.com.au Bouchardová přerušila sezonu na blíže nespecifikovanou dobu. Vyrojily se tak pochybnosti nad zdravotním stavem tenisové celebrity, jež by podle deníku měla tenis ze svých aktivit vypustit až do 20. května, kdy začíná French Open.

Pokud se spekulace potvrdí a Bouchardová si neodskočí ani do Prostějova na fedcupovou baráž, nastávají Kanadě krušné časy. Mají sice Biancu Andreescuovou, ale otázkou je, koho dalšího by mohl zámořský tým nasadit. Francois Abandaová se totiž od ledna potýká s problémy s ramenem a Rebecca Marinová absolvuje dlouhou šňůru pěti turnajů v řadě, přičemž ve Fed Cupu nehrála od roku 2011. Marinové navíc patří až 183. místo světa.

Ani český tým nepůjde do baráže v plné síle. S předstihem byla oznámena absence Petry Kvitové a Karolíny Plíškové. Nominace k fedcupové baráži bude oznámena tento týden.