Suverénní Krejčíková v Palm Harboru vymazala nasazenou jedničku a má nejcennější titul!

- Marek Bartošík

Třiadvacetiletá Barbora Krejčíková na zelené antuce v americkém Palm Harboru ukázala, že umí zahrát skvěle i ve dvouhře. Česká tenistka ve finále tamního ITF turnaje s dotací 80 tisíc dolarů deklasovala nasazenou jedničku Nicole Gibbsovou 6:0, 6:1 a slaví svůj jedenáctý singlový titul.

Rozdíl 101 míst v žebříčku nehrál ani nejmenší roli. Barbora Krejčíková porazila v žebříčku podstatně výše postavenou turnajovou jedničku Nicole Gibbsovou 6:0, 6:1 a ovládla ITF turnaj s dotací 80 tisíc dolarů v americkém Palm Harboru.

Pro třiadvacetiletou tenistku z Brna je to nejcennější singlová trofej kariéry. Jejím dosavadním největším titulem byl ten z Olomouce 2015 (dotace 50 tisíc dolarů). Celkem má na kontě jedenáct trofejí z dvouhry.

Finále trvalo pouhých 58 minut. Krejčíková v úvodní hře při svém podání otočila stav 0:30. V prvním setu ztratila pouhých osm fiftýnů a Američance nadělila za 24 minut kanára.

Na začátku druhého dějství šestadvacetiletá Gibbsová prolomila podání české tenistky. Ta však zareagovala ve velkém stylu, když vyhrála šest her v řadě (v jednu chvíli dokonce získala bez přerušení deset fiftýnů) a duel po necelé hodině ukončila.

Díky životnímu titulu z dvouhry se Krejčíková v žebříčku posune z 225. přibližně na 156. místo. Jejím maximem je 121. příčka ze srpna 2017. V průběžném letošním pořadí se nyní pohybuje kolem 120. pozice.

Při své cestě turnajem ztratila česká tenistka pouze jeden set, a to v prvním kole proti hráčce osmé stovky Ingrid Neelové. Přidala se k Petře Krejsové, která v Palm Harboru před čtyřmi lety ovládla čtyřhru.

Innisbrook Open, Palm Harbor (ženy, USA, 80 000 USD, zelená antuka)
Finále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (225.) – Nicole Gibbsová (USA, 124.) 6:0, 6:1