Staré časy v Athénách. Svitolinová zavítala do zaprášeného dějiště LOH 2004

- Marek Bartošík

Řecko v roce 2004 při pořádání letní olympiády využilo moderní tenisové centrum v Athénách, jehož dominantou byl kurt pro 8600 diváků. Do míst, kde se před bezmála patnácti lety rozdávaly olympijské medaile, zavítala Elina Svitolinová.

Pauzu mezi turnaji využívá každý po svém. Někdo si naloží tvrdé tréninkové jednotky, jiní zavítají domů nebo do exotické destinace. Elina Svitolinová se v čase mezi turnaji v Miami a ve Stuttgartu zúčastnila reklamní akce v řeckých Athénách, dějišti Letních olympijských her 2004.

Ukrajinka, jež spolupracuje s firmou Nike, představila na svém instagramovém účtu poněkud netradiční fotku z centrálního dvorce. „Olympijský kurt pro Athény 2004. Ale proč na něm hrát? Oběd zní jako lepší nápad,“ glosovala vítězka loňského Turnaje mistryň, jíž bylo v době olympiády jen devět let.

Centrální dvorec athénského areálu měl pojmout 8600 diváků, pro olympiádu byla kapacita omezena pouze na 6000 míst. Tenisový turnaj se konal od 15. do 22. srpna 2004.

Mnozí čeští fanoušci si jistě vybaví senzační vítězství tehdy osmnáctiletého Tomáše Berdycha nad světovou jedničkou Rogerem Federerem. Jiným možná utkvělo v paměti legendární tažení Chilana Nicoláse Massúa za dvěma zlatými medailemi.