V Luganu se představí trojice Češek. Veselý se v Maroku dostal do hlavní soutěže

- Jan Havlovic

V příštím týdnu se naplno rozběhne antuková sezona! Na programu je turnaj ve švýcarském Luganu, kde bude startovat hned trojice českých tenistek – Kristýna Plíšková, Tereza Martincová a Tereza Smitková. Do marocké Marrákeše zavítá Jiří Veselý, který se díky odhlášení ostatních tenistů dostal přímo do hlavní soutěže.

Antukový turnaj v Luganu má na programu druhý ročník po přestěhování z Bielu, kde se z premiérového triumfu na okruhu WTA radovala Markéta Vondroušová. Devatenáctiletá Češka plánovala účast v Luganu i v tomto roce, avšak nakonec se z turnaje odhlásila. Hlavní hvězdou bude domácí reprezentantka Belinda Bencicová, aktuálně 21. tenistka světa. 

V hlavní soutěži bude mít český tenis jen jednu zástupkyni, a to Kristýnu Plíškovou, která se těsně dostala do hlavní soutěže. Přes kvalifikaci se budou snažit uspět ještě Tereza Smitková a Tereza Martincová. Obě budou startovat v Luganu vůbec poprvé v kariéře.

V příštím týdnu je na programu antukový turnaj v Marrákeši. Do Maroka se chystá i druhý nejlepší český tenista Jiří Veselý, který na místní antuce došel hned dvakrát v kariéře do semifinále. Pětadvacetiletý český hráč měl původně startovat v kvalifikaci, ale díky odhlášení ostatních hráčů se dostal do hlavní soutěže.

Na Veselého, který v loňském roce skrečoval v Marrákeši zápas prvního kola, čeká těžká konkurence v čele s Němcem Alexanderem Zverevem, aktuální světovou trojkou.

Startovní listinu turnaje v Luganu najdete ZDE

Startovní listinu turnaje v Marrákeši najdete ZDE