Na opačné straně kamery. Kvitová obhlédla zákulisí televizních přenosů

- David Soumar

Tenisové turnaje často hráčům přináší i netradiční zážitky. Někdo si zahraje tenis na špičce ledovce nebo na střeše věžáku… Jiní zase zjistí, jak těžké je ze zápasu vytvořit živý přenos pro televize. Své o tom ví Petra Kvitová, bronzová medailistka z Ria.

Na místa, kam se jen tak někdo nepodívá, se však Kvitová vydala ještě před svým tažením po pěti kruhy… Tuto zvláštní příležitost ji dali pořadatelé turnaje v Montrealu, kteří také video zveřejnili. 

Kvitová se seznámila s lidmi, kteří do celého světa rozesílají obrázky z naprosté většiny zápasů. Na kurtu už stála nesčetněkrát, nyní se ale do kamery podívala i z druhé strany. Odpověď jednoho ze zaměstnanců na otázku, kolik je na dvorci kamer, ji trochu zaskočila. S dvanácti kamerami sledující její pohyb nepočítala. 

 „Je úžasné, kolik kamer je v provozu v jednu chvíli na jediném kurtu. Když hraji, všimnu si tak jedné,“ říkala. Její obdiv si zasloužili i pracovníci, kteří dokázali mezi rovným tuctem záběrů vybrat ten nejlepší a bleskurychle mezi nimi přepínat. „Je úžasné, jak se obraz dokáže měnit,“ smála se česká tenistka. 

Petře Kvitové samozřejmě neuniklo ani množství statistik, které se zpracovávají… „Těch statistik je tolik. Někdy je to až trochu matoucí,“ dodala s úsměvem.