Do Stuttgartu se po sedmi letech vrací bývalá světová jednička! Účast plánují i dvě Češky

- Jan Havlovic

Letošní ročník halového turnaje v německém Stuttgartu bude nabitý tenisovými hvězdami. Pořadatelé ve čtvrtek potvrdili účast bývalé světové jedničky Bělorusky Viktorie Azarenkové, která se na tomto prestižním podniku představí poprvé po sedmi letech. Do Stuttgartu zavítají také Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Viktoria Azarenková startovala ve Stuttgartu naposledy v roce 2012, kdy si na místní antuce zahrála dokonce ve finále. Tehdy podlehla ve dvou setech Rusce Marii Šarapovové.

Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička nyní zažije po dlouhých sedmi letech návrat na stuttgartskou antuku. Devětadvacetiletá matka syna Lea dostala od pořadatelů speciální divokou kartu pro start v hlavní soutěži.

Na Azarenkovou čeká ve Stuttgartu tvrdá konkurence, neboť na místním kvalitním halovém turnaji plánuje startovat celá tenisová špička. Do Německa zavítají také dvě české tenisové hvězdy – Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Výkony druhé jmenované budou fanoušky jistě ostře sledovány, neboť Plíšková obhajuje loňský titul. To Petra Kvitová skončila minulý rok v Porsche Areně již v prvním kole, a tak by mohla případně získat důležité body v boji o post světové jedničky.

Další české tenistky Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová jsou přihlášené ve stejném týdnu na turnaj v tureckém Istanbulu.

Kompletní startovní listinu letošního ročníku turnaje ve Stuttgartu najdete ZDE.