Muchovou čeká životní zápas! Proti wimbledonské šampionce bude hrát o kariérní milník

- Jan Havlovic

Karolína Muchová sehraje v mexickém Monterrey zřejmě největší zápas ve své dosavadní kariéře. V duelu proti úřadující wimbledonské šampionce Angelique Kerberové bude útočit na teprve druhou čtvrtfinálovou účast na okruhu WTA. Pokud by dvaadvacetiletá Češka uspěla, zajistila by si poprvé v kariéře posun do elitní stovky světového žebříčku.

V životní formě hrající Karolína Muchová si to s Kerberovou rozdala již před necelými dvěma týdny na nabitém turnaji v Miami. Česká tenisová hvězdička tehdy zvítězila v prvním setu poměrem 6:3 a byla blízko velké senzace. Světové pětce se ale podařilo vývoj utkání otočit, když si po výsledku 3:6, 6:3, 6:3 zajistila postup do třetího kola.

Muchová bude mít nyní v Monterrey šanci na odvetu! Česko-německý souboj je na programu v rámci čtvrtečního osmifinále.

Angelique Kerberové se však v Monterrey dlouhodobě daří, když zde v letech 2013 a 2017 došla až do finále. Podobné ambice má nasazená jednička jistě i v tomto roce. V prvním kole si ve dvou setech poradila se Slovenkou Kučovou.

Favoritkou osmifinálového duelu v Monterrey bude právě Kerberová, nicméně Muchová má speciální motivaci. Pokud by proti úřadující wimbledonské šampionce uspěla, zajistila by si poprvé v kariéře posun do elitní stovky světového žebříčku.

Aktuálně se v live rankingu nachází na 102. místě. V případě postupu do čtvrtfinále by si připsala na své konto dalších 30 bodů a posunula by se místo Němky Laury Siegemundové na 99. místo.

Zápas je na programu v noci ze čtvrtka na pátek ve 3:00 SELČ. Budeme držet palce!