Isnerovy problémy jsou po finále vážnější. Antuková sezona je v ohrožení

- Jan Vojkůvka

Desátý hráč světa a aktuálně šestý muž pořadí v bojích o postup na Turnaj mistrů, John Isner, údajně utrpěl ve finále v Miami únavovou zlomeninu levé nohy. Informaci přinesl Christopher Clarey z New York Times, podle něhož tenista čeká ještě na další vyšetření.

Sám Isner se měl podle Clareyho vyjádřit, že na turnaji v Miami utrpěl únavovou zlomeninu v levém chodidle.

Ačkoliv oficiálně ještě o svém zranění Isner nehovořil, už po utkání s Federerem se vyjádřil, že podobnou bolest nikdy nezažil. Jeho problémy byly vidět i na samotném herním projevu, když se snažil šetřit s pohybem, po kurtu kulhal a dvakrát si musel zavolat fyzioterapeuta kvůli ošetření.

Finále v Miami americký tenista nakonec prohrál 1:6, 4:6.

Pokud se domněnka Isnera potvrdí, může to pro vytáhlého Američana znamenat ztrátu takřka kompletní antukové části sezony. Vrátit by se mohl před pařížským grandslamem, ale ani ten by nemusel stihnout. Vše bude záležet především na rozsahu zranění, které Isnera trápí.

Podle Clareyho, který patří k uznávaným tenisovým novinářům, pracujícím v tenisovém prostředí od roku 1990, může Isner chybět na okruhu 4-6 týdnů. To v případě, že se podezření na únavovou zlomeninu v levém noze potvrdí.