Nepředvedla jsem to úplně nejlepší, uznala po porážce Krejčíková

- David Schlegel

Pro Barboru Krejčíkovou je postup do druhého kola J&T Banka Prague Open největším úspěchem v letošní sezóně. 192. hráčka žebříčku WTA si připíše do světového žebříčku 30 bodů a měla by získat jistotu účasti v kvalifikaci ve Wimbledonu.

I ve druhém kole v Praze proti Portorikánce Monice Puigové podala sympatický výkon. Sice hned na úvod ztratila podání, ale hned si ho vzala zpětky a i díky soupeřčiným nevynuceným chybám se najednou Češka ujala po šťastném prasátku vedení 4:1.

Pak však Puigová zapnula na větší obrátky, přestala chybovat a rázem se dostala do vedení 5:4 a podávala. V desáté hře první sady si Krejčíková vybojovala brejkbol, ve výměně získala tlak, ale nabíhaný volej, který měl být konečným úderem, poslala jen do sítě. Krejčíková podobný úder předtím ani potom v zápase nezkazila... Místo stavu 5:5, tak Puigová nakonec svůj servis uhájila.

Ve druhém setu Krejčíková ztratila hned na úvod podání a i když za stavu 1:2 si dokázala vzít servis zpátky, opět vzápětí servis ztratila. Teprve za stavu 3:5 a 15:30 při svém servisu Krejčíková zabrala a útočnou hrou snížila a v desáté hře si opět vypracovala brejkbol na 5:5. Puigové v této situaci zahrála prasátko a poté již Krejčíková zápas ztratila.

"Myslím, že jsem dneska nepředvedla úplně to nejlepší, co jsem mohla, ale nedá se s tím už nic dělat. S kvalifikací a prvním kolem jsem tu ale byla velice spokojená," uznala Krejčíková v krátkém rozhovoru po zápase.