Tsitsipas vynadal rozhodčímu za protekci. Dáváš jim privilegia jako Rogerovi, rýpl si

- Jan Vojkůvka

Sobotní finále mužské čtyřhry přineslo, kromě vítězství favorizovaných dvojčat Bryanových, také trochu kontroverzní okamžik. Rozhodčí Gianluca Moscarella byl obviněn Stefanosem Tsitsipasem za protežování hvězdného páru. Při té příležitosti si rýpl i do Rogera Federera, jehož nezapomněl při svém výroku zmínit.

Postup Stefanose Tsitsipase s Nizozemcem Wesleym Koolhofem až do finále čtyřhry v Miami byl překvapením turnaje. Ve finále tak trochu podle očekávání nestačil nenasazený pár na Boba a Mika Bryanovy po setech 5:7, 6:7(8).

Slavná americká dvojčata získala svůj 118. společný titul a letos už svůj druhý, čímž slaví především schopnost Boba Bryana vrátit se na dvorce po náročné operaci a osmiměsíční absenci.

Jenže Tsitsipas s Koolhofem se nevzdali bez boje a dokonce došlo k trochu nepříjemné situaci, kdy se mladý Řek opřel do rozhodčího. Důvodem byla situace z druhého setu. Za stavu 5:5 a 40:40 servíroval Koolhof, který trefil přímý bod. Americká dvojice se hlásila o challenge, avšak podle Tsitsipase až ve chvíli, kdy bylo jasné, že jejich return jde do autu.

Koolhofův servis naopak skončil na lajně. A i když Tsitsipas se svým parťákem získali gem, dvacetiletý Řek neváhal své pocity vyjádřit.

„Proč jim dáváš tolik privilegií?“ zeptal se Moscarelly kvůli pozdní žádosti o jestřábí oko.

„To nebylo žádné privilegium. Mají právo to udělat, to je vše, co s tím můžu...“ odpověděl rozhodčí. Ani nestihl pořádně odpovědět, a Tsitsipas si do něho pořádně rýpl, stejně jako si na dálku rýpl do Rogera Federera, který měl v sobotu volno a v Miami prošel až do finále dvouhry.

„Mám pocit, že jim dáváš privilegia, stejně jako to děláš s Rogerem a dalšími,“ mávl rukou Tsitsipas.