Muchová si v Monterrey zahraje o hvězdnou odvetu, Kr. Plíšková může schytat krajanku

- Jan Vojkůvka

Nový týden přinese nové turnaje a další šance českých tenistů usilovat o úspěchy a posuny žebříčkem. Zatímco muži na ATP mají volno a hrají se kvůli Davis Cupu pouze challengery, ženy čekají hned dva turnaje WTA. Na obou se představí i Češky.

Potvrdit posun do první světové stovky bude chtít v mexickém Monterrey Karolína Muchová. Česká tenistka byla nasazena rovnou do hlavní soutěže a v prvním kole narazí na jednu z kvalifikantek.

Pokud potvrdí roli favoritky, a to samé dokáže proti další kvalifikantce i Němka Angelique Kerberová, bude čekat na Muchovou pikantní odveta proti bývalé světové jedničce, s níž se střetla už minulý týden v Miami.

Muchová ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory prohrála až ve třech setech 6:3, 3:6, 3:6 a v případné odvetě, kterou může nabídnout osmifinále v Mexiku, už rozhodně nebude favorizovanou Němkou podceněna.

O účast v hlavní soutěži si zahrála v Mexiku i Marie Bouzková, která ale nečekaně prohrála s Japonkou Kuwataovou a skončila už v prvním kole.

Hrát se bude také turnaj na zelené antuce v Charlestonu. Zde se představí Kristýna Plíšková, jež z minulé sezony obhajuje čtvrtfinále. To pro ni bude ohromně náročné, jelikož už ve druhém kole může narazit na Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Pro úvodní kolo amerického turnaje však k ní byl los přívětivý. Zahraje si totiž proti jedné z kvalifikantek.

Tou může být i Tereza Martincová, která po zvládnutí úvodního kola proti Lucii Hradecké narazí na Australanku Aiavaovou.