MČR v Ostravě: Mendesová a Michnev novými republikovými šampiony

- Jan Havlovic, David Soumar

Republikový šampionát v Ostravě měl na programu svůj poslední hrací den. Ženské finále dopadlo dle papírových předpokladů – zvítězila obhájkyně trofeje a nasazená jednička Pernilla Mendesová. Mezi muži uspěl Petr Michnev, jenž ve finále přehrál Marka Michaličku. I v Ostravě máme svého reportéra, a tak se můžete těšit na pozápasové ohlasy českých tenistů.

Pernilla Mendesová do republikového šampionátu vstupovala jako nasazená jednička a obhájkyně loňské trofeje. Favoritkou na celkové prvenství tak byla právě ona. Papírové předpoklady dokázala česká tenistka potvrdit. V průběhu celého turnaje neztratila jediný set a i ve finále si vedla velmi sebejistě.

Karolína Stuchlá, jež v semifinále porazila spoluhráčka z debla Lenku Kunčíkovou, duel s Mendesovou nerozehrála zle. Úvodní sada se musela rozhodovat až v koncovce, kterou zvládla lépe žena obhajující trofej mistryně republiky. Výhra 7:5 v prvním setu Mendesovou jednoznačně nabudila. 

Stuchlá už následně nedokázala tak dobře vzdorovat a po prohře 2:6 se musí spokojit s druhým místem. Výhru na MČR po bitvě, která trvala něco málo přes hodinu, tak slaví Pernilla Mendesová.

Po ženském finále na dvorec nastoupili muži. V předpovídaném souboji dua Michalička – Michnev byl mírným favoritem pravděpodobně první jmenovaný. Jenže druhý nasazený Michnev dokázal potvrdit formu, kterou nabral na futurech...

Michaličku dokázal nový republikový šampión přehrát za hodinu a sedmnáct minut. Po výsledku 6:4 a 6:3 mohl Michnev převzít trofej pro vítěze turnaje. 

Ženy

Finále dvouhry 

Pernilla Mendesová (1) - Karolína Stuchlá - 7:5, 6:2

Muži

Finále dvouhry

Marek Michalička (1) - Petr Michnev (2) 4:6 a 3:6

MČR V Ostravě den po dni

18.8. MČR v Ostravě: Známe finalisty dvouhry. Čtyřhru ovládla Kunčíková se Stuchlou

17. 8. MČR v Ostravě: Mendesová může myslet na obhajobu, stejně tak i Franěk 

16. 8. MČR v Ostravě: Michalička s Michnevem postupují, dál jde i Franěk

15. 8. MČR v Ostravě: Michalička a Michnev zvládli zápasy prvního kola