Kyrgiosův nástupce? Devatenáctiletý Španěl podával na challengeru spodem

- Jan Havlovic

Zdá se, že kontroverzní chování Nicka Kyrgiose má neblahý účinek i na některé jeho tenisové kolegy. Podání spodem, které třiadvacetiletý Australan dvakrát použil na turnaji v Miami, nyní aplikoval také Španěl Alejandro Davidovich Fokina na domácím challengeru v Marbelle. Na Twitteru se poté dočkal pochvaly i od „učitele“ Kyrgiose.

Chování Nicka Kyrgiose na prestižním turnaji v Miami rozdělilo tenisovou společnost na dva tábory. Jedné skupině přišlo použité podání spodem vtipné, druhý tábor zase chování australského tenisty hrubě odsoudil.

Z Kyrgiose si vzal příklad Španěl Alejandro Fokina Davidovich. Teprve devatenáctiletý tenista si pomohl podáním spodem na antukovém challengeru v Marbelle.

Fokina Davidovich zvolil nečekanou zbraň v duelu proti Brazilci Monteirovi za poměrně důležitého stavu 6:4, 3:6, 3:1 a 30:15. Brazilský soupeř podání spodem vůbec nečekal, míček nestihl a Španěl si tak vypracoval snadným způsobem dva důležité gemboly.

Tento moment zřejmě Monteira úplně dorazil a proti rozjetému domácímu tenistovi již neuhrál jediný gem. Fokina Davidovich si tak zajistil postup do semifinále po výhře 6:4, 3:6 a 6:1.

Na Twitteru sdílel video z inkriminovaného momentu i samotný Kyrgios. „Ano, pane!“ napsal Australan do popisku.