WTA

Krach Kasatkinové na servisu. Tohle jsem nikdy nezažila, vyřkla soupeřka

- Radek Štohl

Účinkování v Miami dopadlo pro Darju Kasatkinovou...no neslavně. Jednadvacetiletá tenistka se ve třetím kole dvouhry postavila Venus Williamsové, se kterou prohrála 3:6, 1:6. Na tom by nemuselo být nic tak netradičního, kdyby jen Kasatkinová odvrátila alespoň jeden z osmi brejkbolů.

Nedělní utkání nabízelo atraktivní duel. Tedy co se týče papírových předpokladů. Realita však byla úplně odlišná.

Darja Kasatkinová přitom do zápasu vstoupila výborně, na returnu uspěla čistou hrou. Následujících pět her bylo ve znamení brejků, nelichotivou sérii jako první ukončila Venus Williamsová, která v sedmé hře ztratila na servisu jediný fiftýn.

Trápení Kasatkinové však pokračovalo, v dalším gemu při vlastním podání dokonce neuhrála jediný míček, a jelikož Williamsová vzápětí podruhé udržela servis, první sada po necelé tři čtvrtě hodině hry byla ukončena.

Jak špatně Kasatkinová úvodní set dovršila, tak novou sadu načala. V jejím úvodu sice měla druhý gembol utkání, následující tři fiftýny však patřily zkušenější soupeřce, která brejk potvrdila. Ruska si podání neudržela ani ve třetím či pátém gemu, v němž dovršila svůj zmar.

Při vlastním servisu vedla 40:0, měla další dvě příležitosti na ukončení hry, ani přesto k dílčímu úspěchu nedošla. Soupeřka ji tak potrestala sedmým brejkbolem, ze kterého vznikl sedmý brejk. Kasatkinová vzápětí počtvrté v zápase uspěla na returnu, celý duel však ukončila ztraceným servisem.

Aktuálně dvaadvacátá tenistka světa, která padla ve všech posledních sedmi zápasech proti hráčkám TOP 100, tak během utkání nezužitkovala ani jeden ze sedmi gembolů, Williamsové naopak dovolila využít všech osm brejkbolů. Z netradičního klání byla překvapena také samotná soupeřka. „Uvědomila jsem si to až po konci zápasu, když jsem se dívala na statistiky. Tohle jsem během kariéry nikdy nezažila. Vše bývá něco poprvé," prohlásila Williamsová na tiskové konferenci.

Ani Venus Williamsová však brány čtvrtfinále neotevřela. V osmifinále prohrála se Simonou Halepovou, na bývalou světovou jedničku nestačila dvakrát 3:6. Během utkání přitom využila jediný brejkbol. Ze tří nabídnutých.