Dánský supertalent je k nezastavení! Tausonová drží úctyhodnou vítěznou sérii

- Jan Havlovic

Teprve šestnáctiletá Clara Tausonová vlétla mezi dospělé jako uragán. Dánský tenisový supertalent vyhrál již tři turnaje v řadě a drží sérii patnácti zápasů v řadě bez porážky. Naposledy si Tausonová podmanila turnaj v Sia-menu a získala třetí turnajový vavřín v řadě na okruhu ITF.

Nedávno jsme vás informovali o neskutečném vstupu Dánky Clary Tausonové mezi dospělé profesionálky. Teprve šestnáctiletá tenistka se na začátku sezony blýskla triumfem na juniorce Australian Open, čímž si zajistila pozici juniorské světové jedničky.

Jízda dánského tenisového supertalentu pokračuje i mezi dospělými. Tausonová si nejprve podmanila patnáctku v tuniském Monastiru a o dva týdny později vyhrála kvalitní turnaj v čínském Šen-čenu s dotací 60 000 $. Dánka na tomto turnaji vyřadila i Slovenku Janu Čepelovou nebo Polku Magdalenu Frechovou, členku elitní dvoustovky.

Excelentní forma Clary Tausonové pokračovala i v minulém týdnu na turnaji v Sia-menu. Teprve šestnáctiletá tenistka prošla do finále bez ztráty setu. Až v souboji o titul musela svést třísetovou bitvu s domácí Meigi Guo, kterou porazila po setech 2:6, 6:3 a 6:2.

Vítězná šňůra mladé Dánky tak aktuálně čítá již patnáct zápasů v řadě! Pokud připočteme i juniorku na Australian Open a juniorský turnaj v Traralgonu, Tausonová vyhrála na pěti turnajích všech 27 zápasů. Její vítěznou šňůru přerušily pouze dvě porážky v rámci Fed Cupu.

Famózní forma Tausonové se projevila i na postavení v žebříčku WTA. Milovnice knížky André Agassiho se během pár týdnů vyhoupla na 407. pozici světového žebříčku. Pokud bude Tausonová v podobných výkonech pokračovat, brzy můžeme očekávat její jméno na daleko vyšších místech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

5 titles out of 5 tournaments✅ #27matchwinningstreak #yonex #itf #15k

Příspěvek sdílený Clara Tauson (@claratauson),Bře 24, 2019 v 1:06 PDT