Tuhá bitva proti houževnaté Kazašce. Nedala mi nic zadarmo, uznala Plíšková

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková vydřela postup do čtvrtfinále turnaje v Miami! Na centrálním dvorci ale strávila přes dvě hodiny, když Kazašku Julii Putincevovou vyřadila po setech 2:6, 6:3, 7:5. „Nedala mi nic zadarmo. Je pro mě hlavně důležité, že jsem našla cestu, jak tento těžký zápas vyhrát,“ říkala Plíšková po zápase novinářům. Při třetí čtvrtfinálové účasti na Miami Open vyzve krajanku Markétu Vondroušovou.

Světová sedmička v Miami nepředvádí podobně kvalitní výkony jako na začátku sezony, ale v každém zápase bojuje do posledního míčku. Plíškové navíc úspěšně zvládnuté bitvy dodávají potřebné sebevědomí.

Podobné to bylo i v osmifinále proti Kazašce Julii Putincevové. Plíšková se nemohla dostat do tempa a často chybovala. „Během to zápasu to šlo někdy lépe, někdy zase hůře. Důležité pro mě je, že jsem si dokázala najít cestu, jak tento těžký zápas vyhrát,“ hodnotila česká tenistka duel, který vyhrála 2:6, 6:3 a 7:5.

„Poslední dva nebo tři zápasy nehraji dobře, ale bojuju. Touto cestou dokáži zápas vyhrát, to je pro mě důležité,“ pochvaluje si Plíšková bojovného ducha. „Soupeřka hrála velmi dobře. Nedala mi nic zadarmo,“ ocenila česká tenistka kvality Putincevové.

V dalším zápase se světová sedmička postaví krajance Markétě Vondroušové. „Známe se dobře, ale na turnaji jsme proti sobě nikdy nenastoupily. Teď je ve velké formě a hraje úžasně,“ připomněla Plíšková výkony Vondroušové, která v Indian Wells i Miami postoupila do čtvrtfinále.

„Bude to podobný zápas jako proti Putincevové. Často proti mně nastupují soupeřky, které nedělají mnoho chyb,“ uvědomuje se Plíšková závěrem.