WTA

Petra jede! Kvitová je v Miami po skalpu Garciaové již ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Petra Kvitová si zahraje podruhé v kariéře na Miami Open ve čtvrtfinále! Česká tenisová jednička si v pondělním osmifinálovém duelu poradila s Francouzkou Caroline Garciaovou, kterou porazila po setech dvakrát 6:3. Kvitová nerozhodilo ani bezmála dvouhodinové přerušení kvůli dešti a o krok se přiblížila pozici světové jedničky. V boji o semifinále vyzve Australanku Bartyovou.

Petra Kvitová vstupovala do duelu proti Caroline Garciaové v pozici favoritky, avšak očekávalo se, že to při cestě do čtvrtfinále nebude mít snadné. Česká tenisová jednička ale ukázala kvalitní formu a bývalou světovou čtyřku vyřadila ve dvou setech – 6:3 a 6:3.

Devětadvacetiletá tenistka vstoupila do osmifinálového klání skvěle, když hned v prvním gemu prolomila servis francouzské soupeřky. Dalšího brejku dosáhla Kvitová až v deváté hře, ve které proměnila v pořadí druhý setbol v řadě. 

Kvitové se dařilo na servisu, když za celý zápas dovolila Garciaové jediný brejkbol, který navíc odvrátila. Česká tenisová jednička držela pevně otěže zápasu a mířila za vítězstvím.

Utkání muselo být za stavu 6:3 a 5:2 pro českou tenistku na bezmála dvě hodiny přerušeno kvůli dešti. Českou jedničku ani to nerozhodilo a po pauze si došla pro postup.

Petra Kvitová si podruhé v řadě zahraje v Miami ve čtvrtfinále a vyrovnala turnajové maximum z roku 2014. V boji o premiérové semifinále vyzve Australanku Ashleigh Bartyovou. Aktuální světová dvojka se tak znovu o krok přiblížila postu světové jedničky, k jistotě premiérového posunu na trůn ženského tenisu potřebuje Kvitová turnaj vyhrát.